HCL.HR

Steam Link se sada može koristiti i za lokalni co-op

Zoran Žalac 15.10.2018.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Valve je novim ažuriranjem proširio sposobnosti svog Steam Link uređaja dodavši korisnicima nove načine za igranje.

Steam Link je u prodaji već nekoliko godina te je u međuvremenu dobio i svoju mobilnu aplikaciju s kojom igre možete streamati s računala na neki drugi uređaj bez potrebe za dodatnom sivom kutijicom. Međutim, Valve je Steam Linku prošlog tjedna dodao nove funkcionalni uz koje se taj uređaj može iskoristiti za nove oblike igranja.

Steam Link od sada tako podržava opciju streamanja na više različitih uređaja/ekrana, pod uvjetom da koristite 5 GHz Wi-Fi mrežu. Ta se opcija može koristiti i za lokalni co-op, bez obzira vidite li smisao u tome ili ne, pa istu igru tako možete igrati s drugim igračima koji su u drugim sobama, ako vam je tako drago.

Uz ostale novitete koji su uvedeni zadnjim ažuriranjem vrijedi spomenuti i novu mogućnost da se Android telefoni koriste kao kontroleri uz Steam Link, što je zgodna stvar ako želite gore spomenuti co-op, a nemate veći broj kontrolera pri ruci.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Chronosus

    15.10.2018 - 09:55

    Posjedujem Link i nije mi baš jasno kako bi ovo s lokalnim co-opom trebalo funkcionirati s obzirom da steam link mora biti spojen s HDMIjem na TV. Ostali članci isto ne pojašnjavaju ništa.

    • marko1106

      @Chronosus, 16.10.2018 - 17:41

      A koji je smisao tog uređaja. Jer sa hdmi kabelom se mozes spojiti i direktno sa racunala

  • Zeus_CM

    15.10.2018 - 10:43

    Zar se nije ovo uvijek moglo? Npr. stremam na TV i netko igra s kontrolerom na tv-u, a netko može sjediti i igrati za računalom coop igru koja je dijeli isti ekran svim igračima. Ili je neka druga šema?

  • funky0308

    16.10.2018 - 07:17

    Ako je ovo ono na sto mislim, onda se radi o odlicnoj stvarcici ali nekako sumnjam da to tako radi. Mislim na to da se radi o tome da Steam Link odradi posao kao da imamo dodatno racunalo, odnosno da sam ja na PCu, a jos netko na TVu i da s dva kontrolera igramo, recimo, Division ili Ghost Recon ali nekako sumnjam u te mogucnosti. Iako…ne znam sto bi drugo lokalni coop znacio ako ne znaci ovo. Sto, da igramo Unravel 2 coop koji se svakako moze igrati coop na jednom uredjaju ali sliku vidim i na PCu i na TVu?! To radi najobicniji stream, clone screen ili HDMI kabel 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?