HCL.HR

Steam Link se vjerojatno seli u ropotarnicu povijesti

Pero Mlinar 20.11.2018.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Steam Link izgubio je dio svoje funkcije pojavom istoimene aplikacije te se čini da je Valve odlučio obustaviti njegovu proizvodnju.

Stvarčica zvana Steam Link predstavljala je već dulji niz godina zgodan način bežičnog povezivanja računala s drugim uređajima. Dovoljno je bilo biti spojen na solidnu 5 Ghz mrežu, uštekati uređaj te ste komotno mogli streamati omiljene igre na omiljenom TV-u, tosteru, pametnom roštilju…

S vremenom su se na Androidu i određenim pametnim televizorima (ne i na tosterima i iOSu) pojavile besplatne Valveove aplikacije koje su omogućile praktički tu istu stvar, ali bez posjedovanja dodatnog uređaja. Uz to, mogle su streamati u 4K rezoluciji.

Uređaj koji je inicijalno koštao 50 dolara mogao se tako u posljednje vrijeme na različitim popustima naći i s cijenom debelo ispod 10 dolara na temelju čega se moglo zaključiti da ga se Valve želi riješiti “s lagera”. Danas je pak tvrtka objavila da su zalihe Steam Linka pri kraju te da je on gotovo rasprodan. Nameće se logičan zaključak da novih zaliha neće ni biti, odnosno da Valve obustavlja proizvodnju Steam Linka.

Konkretne razloge za to još uvijek nisu objavili. Možda to s vremenom hoće učiniti, a možda i neće, ali ljudi bi htjeli znati radi li se o slaboj prodaji ili nečemu drugom. Vjerojatnije je da se u tvrtki ipak žele posvetiti isključivo radu na aplikaciji. Ono što, međutim, jesu potvrdili jest da postojeći korisnici ne moraju brinuti jer će oni redovnu podršku dobivati i dalje, usprkos vjerojatnom prekidu proizvodnje.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • niksa_91

    21.11.2018 - 01:17

    Šteta, a super radi…skroz sam zadovoljan

  • Zeus_CM

    21.11.2018 - 09:54

    Odlična stvarčica. Koristim svakodnevno da se malo zavalim u fotelju i igram na telki…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?