HCL.HR

Steam od sada podržava streamanje

Stjepan Fikter 03.12.2014.   •   0 komentara


Sa svakom novom većom nadogradnjom, Steam polagano postaje više od klijenta za pokretanje igara. Tome svjedoči i nova mogućnost Steam Broadcast koja je trenutačno u beta fazi.

Streamanje putem Steama. Da, dobro ste pročitali. Valve testira Steam Broadcast, uslugu koja omogućava igračima da gledaju što njihovi prijatelji igraju. Postupak je toliko jednostavan da samo treba pokrenuti igru i prvi puta kada netko želi gledati vaše gamerske uspjehe ili neuspjehe, pojavit će se opcija pomoću koje se određuje tko može gledati vaše igranje – prijatelji, prijatelji koje ste pozvali ili cjelokupni Steam puk.

Budući da se Steam Broadcast trenutačno nalazi u beta fazi, još nije moguće spremiti snimku igranja, a za testiranje je potrebno omogućiti Beta Participation unutar klijenta ako već nemate to otprije uključeno. Trenutačno se Broadcast može testirati samo na Windowsima 7 i 8, no podrška za Mac i Linux bit će dodana kasnije.

Kako Valve ulazi na tržište koje može u budućnosti generirati još veću zaradu, a time Twitch dobiva konkurenciju i oni su se oglasili na novu mogućnost unutar Steamovog klijenta. Potpredsjednik Twitchovog marketinga Matthew DiPietro kaže: “Mi smo veliki fanovi Steama i redovito surađujemo s Valveom na različitim događajima i integraciji proizvoda. Dok su Steam prijenosi i Twitch platforma dvije različite stvari s veoma različitim mogućnostima, to samo potvrđuje da velike tvrtke poput Valvea prihvaćaju streaming na ovaj način. Live video je budućnost društvene povezanosti igrača i ovo je samo još jedan dokaz prema tome. Želimo im puno sreće.”

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?