HCL.HR

Steam službeno podržava Nintendo Switch Pro kontroler

Petra Rukav 03.05.2018.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Valve se nedavno podičio kako njegova digitalna distribucijska platforma Steam od sada službeno podržava Nintendo Switch Pro kontroler, pod uvjetom da sudjelujete u najnovijoj verziji Steam bete.

Valveov tim koji vodi brigu oko pitanja vezanih za Steam kontroler nedavno je najavio kako je došlo vrijeme da Steam i službeno podrži Nintendo Switch Pro kontroler. Međutim, postoji kvaka. Naime, ova nova opcija trenutno je dostupna samo putem najnovije verzije Steam client bete, ali najvjerojatnije će u bližoj budućnosti biti dostupna i onima koji se nisu priključili toj famoznoj grupi.

„Zadovoljstvo nam je obznaniti kako najnovija Steam client beta na svoj popis dodaje podršku za Nintendo Switch Pro kontroler. Smatramo da je to izvrstan uređaj sa skupom značajki koji se ugodno spaja s vašim katalogom na Steamu. D-pad je idealan za borilačke videoigre i platformere, a gyro poboljšava ciljanje u akcijskim i FPS naslovima“, poručuje tim iz Valvea.

Dakako, želite li isprobati kako sve funkcionira, vrijedno je proučiti i Valveov službeni blog post koji nudi upute o ispravnom postavljanju Switch Pro kontrolera putem Steamove najnovije verzije bete.

Komentari (4)

  • GTA222

    04.05.2018 - 07:32

    “Poboljšava ciljanje u FPS igrama” jesam li ja lud ili šta? Svi dobro znamo da kontroleri nisu baš dobri za FPS igre a za sve ostalo su dobri.

    • Oblakoder

      @GTA222, 04.05.2018 - 10:24

      Kontroleru su odlicni za fps igre ali pod uslovom da svi igraju tako, kao sto je slucaj na konzolama. Oni ovde pominju motion kontrole i mogu ti reci, iz licnog iskustva igranja 700 sati Splatoon a 2, da je to najbolje resenje za fps igre posle misa i tastature. Nikad mi se nije svidjao auto aim, tj osecaj da neko drugi odradi posao umesto tebe, dok je motion totalno druga prica i 100% tvrdim ko se jednom navikne na taj sistem kontrola ima da se smori od same pomisli da igre neku fps/tps igru bez njih 🙂

    • Igor Belan

      @GTA222, 04.05.2018 - 10:28

      Krivo si to shvatio. Nije to poboljšanje u odnosu na miša i tipkovnicu, nego poboljšanje za FPS u kontekstu kontrolera. Sad koliko je to poboljšanje realno je drugi par rukava, ali misli se u kontekstu kontrolera.

    • Xabbo

      @Igor Belan, 04.05.2018 - 12:00

      Pozdrav ekipa, evo jucer sam instalirao steam betu i cisto testa radi probao sam 1h igrati siege (s botovima 🙂 ) s xbox one controllerom i pro controllerom, nije signifikanta razlika, ali s obzirom da sam vise naviknut na pro controller jer sam vise vremena proveo na njemu, meni osobno je bilo mozda malo lakse igrati s njim. Vise mi odgovara malo veci otpor na gljivicama i to sto na gljivicama nema udubina. Takoder mi je doprinjelo i to sto su shoulder tipke na klik. Iako, mislim da je stvar naravno do osobne preference. Gl&hf 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?