HCL.HR

Sa Steama je misteriozno nestala popularna igra Ready or Not

Zoran Žalac 18.06.2022.   •   2 komentara


Sinoć je sa Steama nestala popularna, ali i pomalo kontroverzna taktička pucačina Ready or Not. Developer kaže da je posrijedi tehnička greška, no moguće je da iza te priče ipak stoji nešto drugo.

Popularna taktička pucačina Ready or Not u ovom se trenutku ne može pronaći na Steamu. Stranica same igre u potpunosti je nestala sa Steama kasno sinoć i nedostupna je već više od 10 sati.

Brzo se pojavila glasina da je igra uklonjena nakon što je nedavno objavljeno ažuriranje za level zvan Pysm, smješten u noćnom klubu koji podsjeća na jedan stvarni klub u Floridi, gdje se dogodila stvarna tragedija s 49 ubijenih osoba. Da stvari budu još bizarnije, dotična je mapa u Ready or Not dodana baš na dan obljetnice te tragedije.

Međutim, developer igre VOID Interactive odbacuje te optužbe i kaže kako je problem uzrokovala tvrdnja da se u spornom levelu neovlašteno koriste tuđi materijali. Navodno je ta mapa bila kreacija korisnika, koji potom nisu bili navedeni kao autori iste unutar igre.

VOID Interactive odlučio je stoga ukloniti sporne materijale “u znak dobre volje” te će igru vratiti u prodaju nakon što to učine. Trenutno nema naznake koliko bi dugo to moglo potrajati.

Komentari (2)

  • Iron666

    18.06.2022 - 12:11

    Up je na Steamu, nije baš dugo trajalo 😛

  • Avet ᚨᚹᛖᛏ

    18.06.2022 - 13:36

    Ma u jednoj misiji su klub nazvali Pryzm, a klub tog imena doista postoji, pa su mijenjali ime u Neon. već je danas ujutro bilo updejtano i sve OK 🙂 Evo, netko na reddit okačio jutros link

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?