HCL.HR

Stigao novi 10-minutni Total War Rome 2 gameplay video

Ante Malenica 24.04.2013.   •   7 komentara


Ako niste spavali na satovima povijesti, vjerojatno ste čuli za onu uzrečicu ‘Vare, Vare, vrati mi moje legije’. Pogledajte u novom Total War Rome 2 gameplay videu zašto je car August vikao upravo to.

Iako su rimske legije nekoliko stoljeća bile strašnije od Vaderovih Stormtroopera, tu i tamo se našao netko tko je osim lajanja bio sposoban i gristi. Oni koji su pozorno pratili na satovima povijesti, sigurno znaju da je bitka u Teutoburškoj šumi bio jedan od najtežih vojnih poraza Rimskog Carstva u kojem su Germani 9. godine nove ere doslovce masakrirali tri rimske legije što bi otprilike bilo 15 tisuća vojnika. Radilo se o toliko teškom porazu da je prema legendi rimski car August saznavši za potop svojih trupa uzviknuo “Vare, Vare, vrati mi moje legije”.

Mogli bi iznijeti još dosta detalja ovog zanimljivog povijesnog događaja, no nema smisla da vas davimo budući da je razvojni studio Creative Assembly pripremio novi gameplay video putem kojeg je iz perspektive rimskih virtualnih trupa odlučio pokazati kako je izgledala upravo ta bitka.

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, gameplay jedne od najiščekivanijih ovogodišnjih RTS igara izgleda vraški impresivno, no osim krupnih kadrova krvave bitke te prikaza divnih njemačkih crnogoričnih šuma, imate po prvi puta vidjeti neke nove elemente igrivosti kao što je igrino sučelje te sam način vođenja nešto kompleksnijih povijesnih bitaka u najnovijem izdanju serijala.

Ako vam je nakon ove prezentacije naglo porastao hype level, preporučujemo da ga još začinite s našom najavom, kako bi zatim mogli pasti u depresiju kada saznate da će Total War: Rome 2 s prodajom krenuti tek u drugoj polovici ove godine. Za kraj, napominjemo da je ovaj gameplay snimljen na alpha kodu što zapravo znači da prezentirano ne mora biti identično onome što ćemo vidjeti u finalnoj inačici igre.

Komentari (7)

  • Jaime Lannister

    24.04.2013 - 10:31

    ps3 gamer sam ali zbog ovog cu si nabavit neku PC zvjer

  • MaliMicek

    24.04.2013 - 10:43

    Damn ovo se jedva čeka 🙂

  • Green

    24.04.2013 - 11:17

    Strašno dobro, još kad ispoliraju grafiku ne znam koje ce zvijer trebat da to vrti u full detaljima. A sa svakim TW nastavkom se naravno kupuje pola novog kompa hehe

  • Green

    24.04.2013 - 11:20

    Mjuza odlična, voice acting dobar (mada bi bilo bolje da je izvorni jezik) , da se čovjek naježi …igram TW od prvog Shoguna 2000. i nikad me više nije zanimao remake nečega.

  • goldfinger

    24.04.2013 - 18:21

    Vrhunski!!

  • iggyyy

    24.04.2013 - 19:52

    Ljepota!

  • JohnDoe

    25.04.2013 - 09:11

    Kako ovo odlicno izgleda. Jedva cekam!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?