HCL.HR

Stigle su prve recenzije za neobičnu konzolu Playdate

Zoran Žalac 19.04.2022.   •   2 komentara   •   Tehnologija


Žuta konzola s ručicom i ekranom bez boja dobila je svoje prve recenzije koje su mahom pozitivne. Evo što kažu oni koji su ju uspjeli nabaviti prije lansiranja.

Ovih dana pojavili su se prvi osvrti na novu prijenosnu konzol(ic)u zvanu Playdate. Za one koji su se tek sad probudili i nisu pratili HCL svih ovih godina, Playdate je neobična mala konzola s ručicom koja služi za kontroliranje igara, ekran joj je crno-bijeli i igre za nju su sve ekskluzivne – ne mogu se igrati nigdje drugdje.

Prve reakcije na konzolu uglavnom su pozitivne. Recenzenti hvale oštrinu slike, vrlo jednostavno okretanje ručice te netipične igre koje su realizirane na ovoj konzoli. Prigovori koje recenzenti imaju na Playdate vežu se uz sitni format uređaja zbog kojega duže igranje stvara nelagodu i grčenje u šakama. Isto tako nije idealno što konzola nema pozadinsko osvjetljenje ekrana, što znači da ju se može koristiti samo u dobro osvjetljenim uvjetima.

Ono što je posebno specifično kod Playdatea jest način distribuiranja igara. Kupnjom konzole igrač dobiva paket igara koje su posebno skrojene za nju – u ovom slučaju 24 igre. Prva sezona igara za Playdate uglavnom uključuje puzzle avanture, 2D platformere, strateške igre na poteze i sl. Sam hardver Playdatea nije najprikladniji za brze akcijske igre, no upravo u tome i leži njezina specifičnost – konzola nudi nešto drugačije što nije svakidašnje na drugim platfromama.

Playdate bi uskoro trebao biti lansiran onima koji su konzolu naručili još 2021. godine.

Komentari (2)

  • Moonlight22

    19.04.2022 - 15:53

    Ajde lijepo. Zvuči kao osvježenje od razno raznih akcijskih igara.

  • Fenner

    20.04.2022 - 09:22

    Super, vraća me u djetinjstvo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?