HCL.HR

Stigli novi Mad Max detalji

Renato Pedišić 16.07.2013.   •   3 komentara


Avalanche Studios nam je otkrio niz novih detalja o nadolazećoj Mad Max igri, fokusirajući se na objašnjavanje veze između Maxa i njegovog automobila te na fazu izrade u kojoj se igra trenutno nalazi.

U razgovoru sa Siliconerom, Peter Johansson iz Avalanche Studiosa otkrio je neke nove detalje o nadolazećoj Mad Max igri koja se trenutno nalazi u pre-alpha fazi izrade, što objašnjava manjak konkretnog gameplaya u jučer objavljenom traileru.

Na Siliconerino pitanje o tome kako će se Mad Max izdvajati iz hrpe drugih postapokaliptičnih naslova Johansson je rekao ovo:

“Mislim da, tradicionalno, sve igre Mad Max tipa su bile pucačine. Tu i tamo se našao koji vozni element, ali to dvoje je bilo razdvojeno ili nedovoljno naglašeno. Za nas, mješavina borbe u vozilima i obične borbe, sve je predstavljeno podjednako, a uz to postoji prirodna tranzicija između dva elementa. Mislim da će to biti vrlo, vrlo jedinstveno.

U jednome trenutku možete biti uključeni u situacije s automobilom: ljudi vam skaču na vozilo, pokušavaju vas izvući ili oštetiti vozilo što vas tjera da izađete iz njega… ovo sve će se događati prirodno. Potom i oni izlaze iz automobila i počinju se boriti s vama hladnim oružjem, šakama… sve je to vrlo uzbudljivo.”

Na pitanje koliko će se igre odvijati u vozilu, a koliko šećući, Johansson je izjavio sljedeće:

“Ne mogu reći sa sigurnošću, budući da još uvijek radimo na igri. I dalje smo u pre-alpha fazi. Ali sigurno, vaše primarno sredstvo preživljavanja je vaše vozilo, vaš Magnum Opus (ime Maxovog glavnog vozila). Vozilo je vaše sigurna zona, ali bit će trenutaka kada jednostavno morate izići iz njega i, naravno, suočiti se sa svim opasnostima u pustopoljini.

Morat ćete paziti na zamke i zasjede, a i sam će okoliš biti vrlo smrtonosan. No to je sve nužno, budući da za održavanje mobilnosti automobila trebate tražiti gorivo i slično. Imat ćete samo jedno vozilo koje možete uređivati (čisto na kozmetičkoj razini), ali sveukupno u igri postoji preko 50 različitih vozila koje sve možete voziti. Vaš se Magnum Opus može gotovo u potpunosti uništiti, ali zahvaljujući Chumbucketu, vašem mehaničaru, uvijek ćete ga moći popraviti. Vaš automobil mora biti stalno prisutan kako bi se stvorila veza između mašine i čovjeka. Vaš automobil je vaše oruđe, prijatelj i spasenje.”

Kako vam se sviđaju nove informacije o igri? Dodatno zainteresirani ili ste i dalje skeptični oko Maxove igre koja prati nadolazeći film? Bilo kako bilo, Mad Max izlazi tijekom 2014. godine za PC, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One i PlayStation 4.

Komentari (3)

  • Metalni

    16.07.2013 - 13:13

    Hmm, počinje mi ličiti na mješavinu NFS-a i Borderlandsa…Što opet, ne mora ništa značiti. Vidjećemo na šta to liči na prvom gameplay videu…

  • Patrik100

    17.07.2013 - 13:05

    Interesantono jedva čekam.

  • goldfinger

    20.07.2013 - 09:51

    Zanimljivo…Nestrpljivo se čekaju daljnji detalji…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?