HCL.HR

Street Fighter 5 uklonio udaranje po guzi, fanovi razočarani

Zoran Žalac 11.11.2015.   •   6 komentara


Capcom je za konačnu verziju Street Fightera 5 odlučio ublažiti kontroverzne animacije nekolicine ženskih likova koje su neki smatrali pretjerano seksističkima.

Street Fighter 5 imao je niz problema za vrijeme beta testiranja, a najmanji među njima zapravo je podigao najviše prašine. Naime, ženski likovi R. Mika, Cammy i Chun-Li bili su prisiljeni dobiti neke izmjene kako bi se smanjila njihova naglašena seksualnost. U slučaju Chun-Li to je bilo izraženo njihanje grudi na ekranu za izbor likova, za što je Capcom rekao kako je posrijedi bio bug s fizikom (da, kao, bug) te je to popravio u sljedećoj beti.

No u slučaju R. Mike i Cammy nije bilo riječ ni o kakvim bugovima. R. Mika je u završnom potezu imala udaranje po stražnjici te urnebesni finisher istom guzicom. Obje te stvari su promijenjene utoliko što se kamera pri tom potezu sada više približi pa ispada kao da se R. Mika udara po boku, a ne po stražnjici, a noge joj u završnom udarcu više nisu prosto raširene.

Cammy je dobila promjenu u poziciji kamere koja je prvotno bila postavljena tako da u prvi plan dođe njezino međunožje. U novoj verziji kut kamere je podignut tako da joj je međunožje izvan znatiželjnih pogleda.

Fanovi su ove promjene dočekali različito. Neki su zadovoljni što je seksualni kontekst tih likova ublažen, ali naravno – oni glasniji smatraju kako se promjenama izgubila poanta u karakterizaciji. Primjerice, potez R. Mike neki su vidjeli kao odličnu šalu, a sada je ona tek polovična.

Smeta li vas izbacivanje ovih provokacija ili smatrate kako je to provokacija sama po sebi?

Komentari (6)

  • RedEy3

    11.11.2015 - 12:09

    feminacisti na djelu

  • tony_85

    11.11.2015 - 14:14

    🙁

  • Apocalypse4987

    11.11.2015 - 15:23

    Vraćamo se u 16. stoljeće? Kršimo ljudska prava sa ljuljanjem sisa? Stvaramo presing na žene koje žele bit ka izmišljani likovi iz videoigara? Zašto ne vridi ona stara izreka "ako ti se ne sviđa, okreni glavu"?

  • Vejn

    11.11.2015 - 16:49

    Sise se ljuljaju ko prave a kazu BAG hahahahaha, ludi Japanci, da ih nema trebalo bi ih izmisliti.E da je Lara Croft sa ovakvim atributima preorderovao bi igru odmah haha

  • trulex

    11.11.2015 - 18:58

    😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?