HCL.HR

Stvarne valute stižu na Xbox Live krajem godine

ToxarE 10.08.2013.   •   1 komentara


Microsoftovi bodovi kojima se kupuju digitalni sadržaji na Xbox Live usluzi u povijest će otići krajem ove godine kada će ih zamijeniti stvarne valute.

Microsoft je na prošlom E3 sajmu najavio kako će dolaskom Xbox One konzole odbaciti virtualnu valutu MS bodova i zamijeniti ju stvarnim, lokalnim valutama. Ta će promjena vrijediti za čitavu Xbox Live uslugu, što znači i za X360 konzolu nakon sistemskog ažuriranja, a dogodit će se krajem 2013. godine.

Korisnicima koji na računu u to vrijeme budu imali MS bodove isti će biti preračunati u iznose u stvarnoj valuti sukladno vrijednosti bodova na Xbox Marketplaceu. Oni koji pak imaju kartice s MS bodovima moći će ih aktivirati i naknadno, a umjesto bodova dobit će iznos u lokalnoj valuti – dolarima, eurima, funtama itd.

Uz ovu promjenu Microsoft planira izdavati i nove Xbox Gift kartice, odnosno bonove koji se mogu kupiti u trgovinama pa uplatiti na svoj račun ili pokloniti drugom igraču. Naravno, naše tržište neće ugledati takvo što, s obzirom da Hrvatska još uvijek ne postoji na Microsoftovoj karti, barem što se službene zastupljenosti Xboxa tiče.

Komentari (1)

  • WaT30

    10.08.2013 - 12:14

    Ja pomislio da su napravili da sa achievementsima se sad moze nesto kupiti, a oni prebacili MS points u prave novce -_-

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?