HCL.HR

Suikoden II – ja i mojih 108 prijatelja

Zoran Žalac 17.12.2022.   •   5 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 24 godine u Japanu se pojavio Suikoden II, nastavak vrlo popularnog JRPG naslova s prvog PlayStationa.

Gensō Suikoden Tsū. Igra je to koju mi znamo pod nazivom Suikoden II, nastavak slavljenog Konamijevog RPG-a koji je svoj život započeo 1995. Suikoden je tada bio ekskluzivan za PlayStation konzolu te se uz Final Fantasy i Chrono serijal smatrao vrhuncem ponude japanskog RPG-a.

Suikoden II stavio je dodatni naglasak na priču koja je pratila invaziju kraljevstva Highland na grad Jowston. Baš u tom gradu odrastao je neimenovani protagonist igre te se našao upleten u intrigu sukoba dvaju strana, zajedno sa svojim prijateljem Jowyjem.

Baš kao i prvi dio, Suikoden II bio je poznat kao igra s mnoštvom likova. Igrač je mogao regrutirati čak 108 suboraca koji su se uz njega mogli boriti u tri vrste bitaka. U standardnim bitkama šesteročlani se tim borio s do šest protivnika, na poteze. Dueli su bili obračuni 1 na 1, a masivne bitke imale su mrežu po kojima su se jedinice kretale. Specifičnost ovih bitaka bila je u tome što su likovi mogli trajno poginuti.

Igrač je mogao regrutirati čak 108 suboraca koji su se uz njega mogli boriti u tri vrste bitaka.

Suikoden II bio je jedna od onih igara koje su imale slab start unatoč dobrim kritikama recenzenata, a i samih igrača. No, kasnije je igra dobila zasluženo priznanje te je postala popularnija kroz port za PSP konzolu. Od 2014. godine Suikoden II može se nabaviti u digitalnom izdanju za PS3 i PS Vitu.

Ove je godine najavljeno kako će Suikoden 2, zajedno s prvom igrom, biti moderniziran u HD remasteru za PC i aktualne konzole, nekad tijekom 2023. godine.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (5)

  • crolink07

    17.12.2021 - 18:57

    Vita s karticom od 64 GB mi služi kao skladište nezaboravnih RPG-ova, naravno da je i fantastični Suikoden 2 među elitom.

    • esse

      @crolink07, 17.12.2022 - 11:51

      Eh da možeš život tako spremiti na kraticu …

  • ILoveGaming

    17.12.2021 - 19:03

    Evo konačno članka za mene. U ono vrijeme Chrono Trigger je bila uvjerljivo najbolja igra ikada koju sam zaigrao a onda sam otkrio Suikoden 2 i shvatio da imam novog favorita…a onda sam otkrio Digimon World igre pa sam sve ostale lijepo stavil u jednu kutiju i hitil je nekam gore na tavan.

  • lordsith

    17.12.2021 - 19:42

    Moja najdraža igra…prošao sam je 4 puta. Dokaz da neke igrice imaju dušu a ne grafiku.

  • MoGaming

    17.12.2021 - 20:57

    Sjećam se da sam zaplako kad sam je prešao 🙁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?