HCL.HR

Summer Game Fest je pokušaj da se E3 sajam pošalje u penziju

Zoran Žalac 02.05.2020.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Geoff Keighley kroz iduća četiri mjeseca vodit će Summer Game Fest, digitalni događaj koji bi trebao nadomjestiti E3 sajam, a kasnije ga možda i zamijeniti.

Kao što vjerojatno već znate, najveći gamerski sajam, E3 u Los Angelesu, otkazan je ove godine zbog pandemije koronavirusa. Još uvijek nije sasvim jasno što će se sve održati umjesto tog sajma, ali nešto je već krenulo. To nešto zove se Summer Game Fest i dolazi u režiji Geoffa Keighleya, onog tipa koji je prije desetak godina sponzorirao Doritos i Mountain Dew, a sada osim Game Awards ceremonije organizira i veliki digitalni događaj koji će trajati čak četiri mjeseca.

Od petog do devetog mjeseca Summer Game Fest donosit će “prijelomne vijesti”, in-game evente i besplatni sadržaj za igranje – vjerojatno demo verzije ili free trial periode. Možda na prvu ne zvuči uzbudljivo, ali stvar postaje ozbiljnija kad vidite koje su tvrtke podržale ovaj format.

To su, za sada: 2K Games, Activision, Bandai Namco, Bethesda, Blizzard, Bungie, CD Projekt Red, Digital Extremes, Electronic Arts, Microsoft, Sony, Square Enix, Private Division, Riot Games, Valve i Warner Bros. E sad, pitanje je koje će tvrtke imati nove objave, a koje demo verzije svojih igara, ali svejedno veseli činjenica – bit će nešto.

Ostaje za vidjeti hoće li format ovog “festivala” biti razvučen, tj. jesu li četiri mjeseca trajanja previše. Ako se sve dobro posloži, mogao bi ovo biti razumniji i bolje raspoređeni format od E3 sajma, kada u dva dana dobijemo tonu vijesti i novih sadržaja.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • vragec25cro

    02.05.2020 - 11:13

    Meni zvuči bolje od e3 baš zbog razloga koje ste naveli.Previše novosti u malo vremena i onda se desi da neke niti ne pročitam jer ih nisam vidio u hrpi

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?