HCL.HR

Supraland je do sada zaigralo 600 tisuća igrača, uključujući i pirate

Zoran Žalac 11.03.2021.   •   13 komentara


Tvorac Supralanda podijelio je nekoliko novih informacija o sadašnjosti i budućnosti tog serijala.

Danas u tri ujutro stigla nam je važna obavijest ravno iz Njemačke. Kreator Supralanda David Münnich obznanio je da je njegovu igru do sada odigralo preko 600 tisuća igrača. Kako kaže Münnich, u tu brojku ulaze i oni koji su igru zaigrali i u piratskoj verziji, no sve u svemu to je velik uspjeh za igru koja nije imala nikakvu marketinšku kampanju nego je većina igrača doznala za nju preporukom od drugih.

Münnich poručuje kako će uskoro imati još dobrih vijesti za Supraland, a mi nekako sumnjamo da bi ga mogao dijeliti besplatno. Živi bili pa vidjeli!

Osim informacije o broju igrača koji su se spustili u minijaturni svijet crvenih i plavih figurica, objavljeni su i neki novi detalji oko budućih projekata iz Supraland serijala. Nadolazeći Supraland: Six Inches Under, ili kako ga se u narodu zove – Supraland 1.5, neće biti dovršen u iduća tri mjeseca. No, nekad između četvrtog i šestog mjeseca krenut će javno alpha testiranje te igre. Objavljena je i nova slika koju prenosimo u nastavku.

Supraland 1.5 bit će zasebna igra s potpuno novim sustavom borbe. U prvom Supralandu neprijatelje je samo trebalo udarati što brže i što jače, no ovdje će se različitim protivnicima morati pristupati drugačije. Neće biti blastera, ali će biti nekih do sada neviđenih oružja.

Od drugih novosti vrijedi spomenuti uvođenje mape koja će biti opcionalna. Mapa će pokazivati područja koja ste posjetili, ali neće imati nikakve oznake ni ikone. Kako kaže Münnich, dok je igrao Assassin’s Creed Unity shvatio je da previše gleda u mini-mapu, a premalo u svijet oko sebe, pa ne želi da se to dogodi i Supralandu 1.5

Ako ste fan prve igre, vjerojatno znate da je pored Supralanda 1.5 u razvoju i puno veći nastavak – Supraland 2. Münnich ovim povodom poručuje kako ćemo se na tu igru načekati još 2-3 godine te da ništa još ne postoji osim jednog tekstualnog dokumenta s idejama za tu igru. No, doznali smo zato koje su to ideje na kojima bi trebao počivati Supraland 2.

Münnich želi da polovica Supralanda 2 bude potpuno opcionalna za igranje, odnosno da igrači sami biraju hoće li ju završiti ili neće. Ideja je da igra ima više različitih rješenja za zagonetke te da nadogradnje vještina ne budu vezane samo uz skakanje, trčanje ili penjanje nego uz neke kompleksnije interakcije. Borba bi se trebala bazirati na elementima, odnosno materijalima, pa npr. papirnate protivnike rješavamo vatrenim napadima, ali one metalne moramo rješavati drugačije.

Na kraju Münnich spominje mogućnost da se ta igra uopće ne zove Supraland 2 kako bi se izbjeglo to da ljudi misle da moraju igrati prvi dio prije nego zaigraju drugi. Spominje kako će slušati prijedloge fanova za naziv sljedeće igre, a za sada mu se neobično sviđa prijedlog “Supralandland“.

Komentari (13)

  • marko1106

    11.03.2021 - 18:47

    Ova igra je vrh i to mnogi znaju, ali i dalje je vrlo podcjenjena.

    • Agent

      @marko1106, 11.03.2021 - 19:02

      Nebi rekao da je podcjenjena već ne voli puno igrača puzzle

    • marko1106

      @Agent, 13.03.2021 - 07:23

      A nije ovo baš klasicna puzzle igra (spoji točkice i takve glupost). Ovo ima svega a teško ju je svrstati bilo gdje. Meni više vuce igrama kao Prey, ili nešt slicno ne mogu se tocno sjetiti pravog primjera. Gdje otkljucavas mapu pronalaskom pravog equpmenta. Nije ono kao Talos Principe ili Witness koje osobno nisam imao volje igrati nako pol sata igranja.

    • Agent

      @marko1106, 13.03.2021 - 10:31

      A istina,ali opet nisam siguran da toliko igrača voli igre gdje tražit equpment i ideš dalje pa kad nađeš određeni equpment,nadogradnju vračaš se natrag da riješiš zagonetku koju prije nisi mogao,više igrači vole kad ideš samo napred bez nekog vračanja.

    • vokaJ141

      @marko1106, 16.03.2021 - 09:51

      Moj tata me gledao kako to igram i rekao mi je da su takvi igre igrali onu u djetinjstvu (ubis čudovište i rjesisi puzzle da dobijes kljuc za slijedeci nivo) samo s boljom grafikom pa nas je na taj nacin David sve zadovoljio, tak da ak hoces naci primjer pitaj tatu ili nekoga starijeg jer su oni imali uglavnom igre kao Supraland

  • Demon90

    11.03.2021 - 21:03

    Ja je posjedujem već dosta vremena samo nikako da nađem vremena da odigram istu. Odgledati sam nekoliko igorovih epizoda kad ih je snimao.

  • krolesi

    12.03.2021 - 08:38

    Stvarno odlicna igra

  • XLBanana

    12.03.2021 - 09:15

    I 600 hiljada igrača je malo za ovako dobru igru.

  • StricekRizloliz

    12.03.2021 - 11:58

    Kao što bi cijenjeni kolega (mislim da je) GAMEmaher rekao, čekam ju na ps+

  • svaba6

    12.03.2021 - 20:41

    2 ili 3 godine sa supraland 2 to je malo puno ali mislim da će se isplatit

  • Marino Horvat

    13.03.2021 - 09:08

    Dio sa mini-mapom je super, igrači neće ići direktno na objektiv nego će se malo izgubiti putem time će dodatno istražiti mapu i diviti se njoj, a možda i naći neki secret.

  • Ice Cold

    13.03.2021 - 15:22

    Bilo bi dobro da se napravi neki deal sa sonyem da supraland dođe na PS Store

  • Luki_what

    15.03.2021 - 21:57

    Možete me zaklat iste sekunde ako ja nisam danas mislio kad će Igro izbaciti nešto o Supralandu😂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?