HCL.HR

Šuška se da Nintendo priprema VR dodatak za Switch konzolu

Zoran Žalac 16.02.2019.   •   9 komentara   •   Tehnologija


Iz više izvora stižu glasine kako Nintendo u planu ima dodavanje podrške za virtualnu stvarnost svojoj Switch konzoli.

Tržište igara virtualne stvarnosti u 2019. je lagano zamrlo, a neki će reći kako nikada nije ni bilo naročito uzbudljivo. Međutim, pojavile su se glasine kako bi VR scena mogla malo živnuti jer bi se na njoj mogli pojaviti proizvodi tvrtke Nintendo. Za sada se radi samo o šuškanju, ali te neslužbene informacije dolaze iz više različitih izvora pa bi mogle biti istinite.

Glasine kažu kako bi Nintendo Switch konzola trebala dobiti podršku za virtualnu stvarnost. Nije sasvim jasno kako bi to bilo izvedeno, ali moguće je da će imati veze s Nintendo Labo kartonskim setom. Moguće je, primjerice, da ćemo od kartona praviti VR naočale i onda Switch konzolu umetati u njih, baš kao mobitel.

Osim što to zvuči totalno nepraktično, postavlja se i pitanje zašto bi itko to htio napraviti kad Switch ima rezoluciju od 720p, što je za pojmove virtualne stvarnosti jednostavno neiskoristivo. Moguće je, doduše, da Nintendo priprema neki napredniji model Switcha pa je podrška za VR namijenjena njemu.

U bilo kojem slučaju, ne treba od Nintenda na ovom polju očekivati nešto veliko i značajno. Iz tvrtke su ranije poručili kako je VR iskustvo u kojemu uglavnom uživa jedan igrač istovremeno, a njima je cilj da uz svoju konzolu vežu cijelu obitelj, po mogućnosti. Kako se tržište VR igara nije pokazalo kao naročito profitabilno, sumnjamo da su u Nintendu promijenili svoj stav, odnosno da VR podršku dodaju jer bi im to bilo profitabilno.

Komentari (9)

  • bozicni_zeko

    16.02.2019 - 12:22

    Pretpostavljam da ćemo nekako u seriju spojiti dva switch uređaja, svaki da složi po jednu sliku jer nema šanse da padne pahuljica u paklu padne a tu je više šanse nego da imamo VR na Switchu.

  • m@rko

    16.02.2019 - 13:39

    Neka se radije fokusiraju da izbace nove igre. Imam samo 2 igre za switch vrijedne kupnje. Samo rade preprade od wii u igara…

  • m4r1ju4n

    16.02.2019 - 15:52

    nemoj Nintendo, nemoj

  • Dajsikeks

    16.02.2019 - 18:46

    Vr je izumro iz gaming industrije, jedino kaj fora je igrat su još one iz 2016/17 koje su dobre bile

    • lliquid_

      @Dajsikeks, 16.02.2019 - 20:20

      Ma ni to vise tolko

  • Kr2t0s

    16.02.2019 - 22:51

    Odlično, jedino sto nam nedostaje je Super Mario Bros. VR!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?