HCL.HR

Svijet Stardust Odysseyja bit će podosta drugačiji od uobičajenog

Pero Mlinar 25.09.2019.   •   0 komentara


Stardust Odyssey VR je naslov za PlayStation 4 koji bi se u žanru znanstvene fantastike trebao istaknuti dizajnom svijeta koji će odudarati od konvencionalnog.

Ovako su tvorci nadolazećeg Stardust Odysseyja opisali svoj naslov pa je možda najbolje započeti tim riječima: „središnja ideja iza Stardust Odysseyja bila je želja da se izbjegne konvencionalni, tvrd svijet znanstvene fantastike. Cilj je bio stvoriti svijet znanstvene fantastike inspiriran stilom 80-ih te radom umjetnika poput Moebiusa i Jean-Claude Mezieresa, s naglaskom da se ide više prema fantastici, a ne toliko prema industrijskoj i naprednoj tehnologiji.

Stardust Odyssey još uvijek nije dobio konkretan datum izlaska, ali bit će to VR naslov za PlayStation 4, ponajviše inspiriran Silk Roadom.

U njemu će se trgovati diljem svemira, a planeti i civilizacije neće, kao što i sami autori kažu, biti tehnološki napredna mjesta, već će se prikazom ponajprije referirati na kulture primitivnih naroda. Bit će tu puno pustinjskih predjela jer su nomadske civilizacije poslužile kao glavna inspiracija, a i sam će svemirski brod kojim će se upravljati biti podosta anakron. Izgledat će poput običnog broda i letjeti na jedra.

Osim nekog općenitog pregleda naslova, za vrijeme State of Playa nije se saznalomnogo toga o Stardust Odysseyju. Čitav je gameplay praktički nepoznanica, a jedino što se o njemu zna jest da svijet u igri neće biti posve miroljubiv, nego će u njemu postojati i prijetnje s kojima će se trebati suočiti.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?