HCL.HR

Switch 2 koristit će postojeći sustav korisničkih računa, potvrdili su iz Nintenda

Zoran Žalac 20.10.2023.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara, Tehnologija


Postojeći korisnički račun za Nintendo moći će se koristiti i na budućoj konzoli, potvrdio je predsjednik američkog ogranka Nintenda.

Postojeći korisnički račun za Nintendo Switch moći će se prenijeti na nasljednika te konzole, jednom kad isti postane dostupan. Znamo da je to logično i očito – ali hej, s Nintendom se nikad ne zna! Ovako sad predsjednik američkog ogranka Nintenda, Doug Bowser, kaže kako će Nintendo Account biti početna točka tranzicije na iduću konzolu.

“Jedna od stvari koje smo učinili sa Switchem jest kreiranje Nintendo Accounta. U prošlosti je svaki Nintendov uređaj donosio potpuno novi sustav korisničkih računa. Kreiranje jedinstvenog sustava korisničkih računa omogućit će nam da komuniciramo s našim igračima kad bude vrijeme za tranziciju na novu platformu i da olakšamo taj proces prelaska. Cilj nam je smanjiti pad koji tipično vidimo u zadnjoj godini ciklusa jedne konzole i u prvoj godini druge. Ne mogu govoriti o potencijalnim mogućnostima nove platforme, ali Nintendo Account je snažan temelj za komunikaciju te tranzicije.” – poručio je Bowser.

Premda ovo ne znači nužno da ćemo prelaskom na novu konzolu moći zadržati igre sa Switcha, zadržavanjem istog korisničkog računa sačuvat će se barem nešto – liste prijatelja, statistika o igranju, itd.

Neslužbeno se priča kako će Nintendo lansirati nasljednika Switch konzole u jesen 2024. Doduše, ništa još službeno nije potvrđeno – osim da tvrtka radi na novom hardveru za igranje.

Komentari (3)

  • IgorBiH

    20.10.2023 - 18:05

    😂 Šta bi mi bez našeg retrogradnog Nintenda koji ono što je davno postao standard u industriji predstavlja kao svoje novo dostignuće. 😄 Pa ja imam svoj PS račun od augusta 2006. 😄 Od samog početka i stvaranja PSN-a.

  • mamojebac

    20.10.2023 - 20:32

    Koji klinac će mi lista prijatelja i statistika ako ne mogu igrati igre sa postojećeg računa

  • Dick Johnson

    21.10.2023 - 07:41

    Siguran sam da ce nintendovi inzenjeri i programeri nac nacin kako onemogucit back compat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?