HCL.HR

Switch će uskoro postati konzola za učenje matematike

Zoran Žalac 30.09.2019.   •   0 komentara


Nintendo je najavio novu igru koja će svim uzrastima držati mozak u formi, a izvedba će joj koristiti posebnosti Switch konzole.

Na Nintendovim prijenosnim konzolama DS/3DS linije neke od najpopularnijih igara bile su one za držanje mozga u formi. Najpoznatiji među njima bio je Brain Age serijal, kasnije kao serijal doktora Kawashime. Te igre davale su igračima različite matematičke izazove, logičke zagonetke i sl., a bile su popularne jer ih se moglo konzumirati kao brzu zabavu, bilo gdje.

Kako je Switch sada preuzeo primat kao glavna Nintendova konzola i u kućanstvu i u handheld modu, bilo je samo pitanje vremena kada će Nintendo i za nju najaviti sličnu igru za treniranje sivih stanica. Danas su to upravo i napravili. Doduše, samo u Japanu pa još uvijek ne znamo kako će se igra točno zvati.

UPDATE: Zvat će se jednostavno – Brain Age.

Ono što znamo jest ono što vidimo iz samog trailera. Znamo da će igra koristiti posebne mogućnosti Switch konzole, što znači da će nam Joy Con kontroler skenirati šaku da bi vidio koliko prstiju držimo. Igra će podržavati i stylus, odnosno “olovku” kojom će se moći upisivati odgovori. Doduše, čini se kako će se stylus prodavati zasebno.

Igra će koristiti niz zadataka, vježbi i izazova, poput matematičkih zadataka, izazova koncentracije, memorije i sl. Sve će u igri biti prilagođeno različitim uzrastima, što znači da će biti pogodna i za mlađe igrače, ali će i oni stariji u njoj moći pronaći pristojan izazov.

Rješavanjem raznih mini-igara igra će vam dati “procjenu mozga”, ali će istovremeno bilježiti vaše rezultate tako da možete vidjeti jeste li ostvarili ikakav napredak igrajući igru. A možete svoje rezultate usporediti i s rezultatima ostalih igrača na internetu.

Za sada nije poznato kada ova igra izlazi na našem tržištu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?