HCL.HR

Nintendo novim paketom Switch konzole diskriminirao igrače u Europi

Zoran Žalac 06.03.2023.   •   9 komentara


Dok kupci posebnog izdanja Switch u Americi mogu birati između tri igre koje mogu dobiti, Europljani taj luksuz nemaju – njima Nintendo unaprijed određuje igru koja dolazi u paketu s konzolom.

Nintendo će 10. 3. u prodaju lansirati posebno “Mario” izdanje svoje Switch konzole. U njoj uz samu konzolu dobivate Mario igru i naljepnice iz nadolazećeg filma Super Mario Bros. I po cijeni od  300 eura to i nije loša ponuda, s obzirom da Mario igre većinu godine koštaju punih 60 eura. Međutim, kupci u Europi od Nintenda u ovom slučaju dobivaju slabiju ponudu.

Naime, na tržištu SAD-a ovaj paket konzole dolazi s posebnom pogodnošću. Kupac tako može birati koju će Mario igru preuzeti uz konzolu, a u ponudi su Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Bros U Deluxe i Super Mario Odyssey. Iz nekog razloga, kupcima u Europi ta je mogućnost biranja uskraćena. Europski igrači tako će uz konzolu moći dobiti jedino Super Mario Odyssey.

Ako ćemo realno, to vjerojatno i jest najbolja igra u ponudi (sorry, Mario Kart), ali ostaje nejasno zašto neki igrači po istoj cijeni imaju više opcija, a neki manje. Ako ništa, utješna je vijest nama u Europi što će druge Nintendove igre biti na popustu ubrzo nakon izlaska ovog paketa pa će se Mario Kart 8 Deluxe i Super Mario Bros. U Deluxe moći nabaviti za 40 eura.

Komentari (9)

  • Smike

    06.03.2023 - 17:39

    Meni ovaj Nintendo nije jasan. Mislim nije mi jasna klijentela. Stvarno se dobro prodaje,ali igre da nemaju popusta to mi nije jasno. Mislim zna li iko ,da li strarije igre budu na nekoj akciji.

    • Agent

      @Smike, 06.03.2023 - 17:54

      A isto kao Activision, na najstarije igre nema baš neki popust.

    • Stitrek

      @Smike, 06.03.2023 - 23:58

      Nintendo ima mali izbor igara i drze visoku cijenu jer idu na filozofiju da neces igrati puno naslova-ali ces ih zati platiti po full cijeni.
      Steam Deck je tu postao dobra alternativa jer uz puno veci broj igara podrzava i emulatore.

    • Monster Tamer

      @Stitrek, 07.03.2023 - 06:59

      Mali izbor igara???

    • mamojebac

      @Smike, 07.03.2023 - 05:48

      Bude nakon nekoliko godina popust od 4-5 € haha

    • movie

      @Smike, 07.03.2023 - 11:44

      Gledajući ekonomski aspekt zašto bi dali popust na nešto što se jako dobro prodaje i bez popusta? Popust obično daješ na proizvode koji se prestaju kupovati a ne na one koji se jako dobro kupuju. Netko je u firmi sjeo i izračunao što donosi veći profit, popust ili full cijena. Nije morao dugo računati…

    • Oblakoder

      @movie, 07.03.2023 - 12:23

      Ima Nintendo igre koje se ne prodaju bas sjajno pa nije samo ekonomski aspekt u pitanju.

    • Smike

      @movie, 07.03.2023 - 12:34

      Glup ti je odgovor. Budimo realni da i Sony drzi visoke cijene,a mi igraci da znamo da nece biti popusta isto tako bi se prodavale igre kao i kod Nintenda,ali kako znamo da ce biti popust,pricekamo par mjeseci ,godinu i kupimo igru. Nesto drugo je u Nintenda.

  • SanKa

    07.03.2023 - 09:44

    kao sto sam rekao vec ,Nintendo voli svoj community tretirati ko nezeljenu djecu. A djeca istovremeno pate od stockholmskog sindroma

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?