HCL.HR

Telltale s novim igrama prelazi i na novi pokretač

Zoran Žalac 25.06.2018.   •   3 komentara


Engine kojega su Telltaleove igre koristile zadnjih desetak godina s novim će projektima postati dio prošlosti.

Videoigre razvojnog tima Telltale Games zadnjih su godina bile izrazito slične jedne drugima. Bilo da ste igrali The Walking Dead, Game of Thrones ili pak Batmana, gameplay je u većini slučajeva bio isti, a s vremenom smo primjećivali sve više ograničenja u dizajnu prizora i levela. Sve je to proizlazilo iz problema s pokretačem kojega je Telltale razvio interno kako bi svoje igre mogao prebaciti na što više platformi.

Čak i nakon dolaska novih konzola, Telltaleove igre izgledale su kao da su zapele u prethodnoj generaciji. Promjena je došla tek sredinom 2016., i to uz dosta problema s optimizacijom i bugovima na novom izdanju pokretača. Isti se u međuvremenu stabilizirao, no kako doznaje portal Variety, Telltale ga neće koristiti još dugo.

Naime, The Walking Dead: The Final Season bit će zadnja igra koju će Telltale raditi na vlastitom pokretaču. Nakon toga, studio će se prebaciti na popularni Unity. To znači da će buduće igre možda malo kasniti jer se zaposlenici Telltalea privikavaju na novi engine. Prva igra s kojom će Telltale debitirati na Unityju bit će Stranger Things, rađena po Netflixovoj TV seriji. Nakon nje uslijedit će druga sezona avanture The Wolf Among Us.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • NeoGames

    25.06.2018 - 13:22

    E pa bilo je i vrijeme ovaj im je bio stariji od
    Game-ready engina ? (dobro ne bas)

  • SonOfZeus

    25.06.2018 - 20:21

    Thank jesus

  • berac_malina39

    26.06.2018 - 23:53

    Zanimljiv odabir. Unity je poznat po glasu loših igara, no treba zapamtit da su i vrhunske igre rađene u njemu. Ipak, mislim da je Cryengine bolji engine od ovog, ali losiji odabir, dok je tu i Unreal koji mete sve ispred sebe. Nadam se da ce unity jos vise napredovati, engine je vrlo sposoban i dobar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?