HCL.HR

The Bard’s Tale 4 nada se zaživjeti uz pomoć Kickstartera

Stjepan Fikter 19.05.2015.   •   0 komentara


inXile će se po treći put otisnut u Kickstarter vode – ovaj put za financiranje novog The Bard’s Tale naslova, s time da će kampanja simbolično početi na 30-u godišnjicu serijala, odnosno 2. lipnja.

Ranije ove godine, Brian Fargo iz inXilea govorio je mogućem oživljavanju The Bard’s Tale serijala, a sada su otkriveni i detaljniji planovi za novu igru. Developeri će se i ovaj put okrenuti Kickstarter platformi za prikupljanje novca, a s obzirom na to da iza sebe imaju dvije uspješne kampanje – Wasteland 2 i Torment: Tides of Numenera, vjerujemo da bi mogli imati i treću.

U slučaju uspješnog financiranja za koje će biti potrebno 1,25 milijuna dolara, tada će i studio uložiti dodatnih 1,25 milijuna kaže Brian Fargo, direktor inXilea. Početak The Bard’s Tale 4 kampanje planiran je za drugi lipnja ove godine što će ujedno biti i 30 obljetnica serijala.

Plan s četvrtim nastavkom je povratak u Skara Brae i to kao “pravi dungeon-crawling nastavak.” Budući da developeri imaju potpuna prava na igru, uz standardno istraživanje tamnica iz prvoga lica gdje se nalaze zamke i zagonetke, možemo očekivati teleport zone kao i magična usta. No, za razliku od prijašnje dvije igre za čije je pokretanje bio zaslužan Unity, za vizuale The Bard’s Talea 4 u slučaju uspješnog financiranja, bit će zadužen Unreal Engine 4 uz korištenje fotogrametrije.

Ako se sjećate, tom tehnikom je kreiran The Vanishing of Ethan Carter, a za Bardove potrebe, developeri su bili u Škotskoj istraživati (fotografirati) zatvore.

Trenutačno na igri radi tek nekoliko ljudi, budući da ostatak ekipe priprema Wasteland 2 za konzole uz razvijanje Tormenta. Brian kaže: “Sama igra ne postoji. Zbilja neće postojati dok ne pokrenemo kampanju. Ali, vizuali su stvarni. Kada počnemo prikazivati neke od screenshota i in-game prikaza: tako će to sve izgledati.”

Trenutačno je dostupan samo jedan screenshot i tu je kamera pomaknuta u stranu radi dramatičnog efekta, no to su vizuali kakve možemo očekivati.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?