HCL.HR

Timesplitters serijal iskopan je iz mrtvih i dobio je novog vlasnika

Zoran Žalac 15.08.2018.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Serijal koji je umnogome doprinio afirmaciji pucačina na konzolama ipak je ugledao svjetlo na kraju tunela te je pronašao novog vlasnika u izdavačkoj kući THQ Nordic.

Izdavačka kuća THQ Nordic u svom vlasništvu ima hrpu franšiza, od Gothica preko Painkillera do Darksidersa. Iako su to većinom postojeće franšize, tvrtka aktivno proširuje svoj katalog novim naslovima kao što su BioMutant, Scarf i Fade to Silence. No, u zadnje vrijeme aktivni su i u oživljavanju starih serijala, a sada su kupili dva IP-a koja već dugo nismo vidjeli.

Prvi serijal je Timesplitters, poznat po utjecajnim pucačinama s početka stoljeća koje su bile rađene za konzole, što je tada još uvijek bio presedan. Timsplitters je svoju zadnju igru dobio davne 2005. godine, a od onda se studio zaslužan za serijal razišao, dok su prava na franšizu otišla Cryteku. S obzirom da je Crytek zadnjih godina u financijskoj gabuli, franšizu su sada odlučili prodati THQ Nordicu, što znači da jednog dana definitivno možemo očekivati povratak Timesplittersa.

Druga franšiza koju je THQ Nordic otkupio je Second Sight, također igra bivšeg Free Radical Designa koju smo zadnji put vidjeli 2004. godine.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • Kegdon

    15.08.2018 - 10:10

    Dosta zabave na ps2 sam imao sa ovom igrom. Mogla je se prelazit i u dvoje na podijeljenom ekranu.

  • Deus

    15.08.2018 - 10:20

    Multiplayer na pol ekrana..e to su bila vremena..

  • 312AE

    15.08.2018 - 10:52

    Uhhh ja bi se Second Sightu veselil, pa makar remasteru. Ustvari bi kontrole sam trebali malo srediti, zastarile su. Ma dok razmišljam, kak bi Timesplitters danas izgledal, ima to potencijala, ako nebude previše comic grafika. Svidja mi se taj Thq Nordic, imaju feeling za gamere kasnih 90 tih i 2000tih. Biomutant me ist več jako veseli.

    • nikola65478

      @312AE, 15.08.2018 - 12:01

      Znam za second sight igrao sam ga definitivno bi ga volio opet igrat.

  • HAWKMOON

    15.08.2018 - 15:50

    THQ titani srednjeg trzista.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?