HCL.HR

Tipkanje teksta je glavno oružje protiv horde demona u nadolazećem Textorcistu

Hrvoje Smoljić 15.11.2018.   •   1 komentara


Tipkovnica nikad nije bila tako moćna kao u Textorcistu gdje ćemo tipkanjem teksta istjerivati demone i uvježbati vještine brzog pisanja.

Sigurno vam je poznat popularno zvani “bullet hell” žanr koji od igrača, uz napucavanje traži i izbjegavanje impresivnog broja projektila u raznim, gotovo umjetničkim kompozicijama. Sada, s najavljenim The Textorcist: The Story of Ray Bibba naslovom, dobivamo i poseban podžanr imena “typing hell” u kojemu je proizvođač MorbidWare u priču o egzorcizmu odlučio unijeti dašak tipkanja po tipkovnici.

Naime, u svom okršaju s demonima ne očekujte da će se isti mirno prevrnuti čim im pokažete križ nego će vam se suprostaviti gore spomenutom epileptičnom količinom projektila, a vi ćete točnim tipkanjem na ekranu prikazanih riječi natjerati protagonista da izbjegava metke i odradi egzorcizam.

Prema riječima proizvođača, protagonist Ray Bibba u svom će se egzorcističkom pohodu susresti s pjevačima metala, svodnicima, lošim šalama, dramom pa čak i samim Papom. Ovaj humorističan ton nikako ne znači da će igra biti lagana s obzirom na to da Ray, uz engleski, demone istjeruje na latinskom, pa se nećemo moći osloniti na prste koji su vjerojatno već kalibrirani za pisanje na engleskom jeziku.

Bitno je napomenuti da igra podržava i igranje kontrolerom pa će u tom slučaju ona iz brzog tipkanja po tipkovnici prerasti u igru ritma gdje će gameplay potencijalno biti sličan Guitar Herou i sličnim igrama. Textorcist izlazi početkom sljedeće godine, a kako izgleda u akciji pogledajte u najavnom videu.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?