HCL.HR

Tony Hawk skače na mobilne platforme

nebel 31.10.2013.   •   0 komentara


Slavni skejter Tony Hawk unatoč padu kvalitete igara s njegovim imenom ne misli odustati od daljnjih nastavaka. Štoviše, Hawk sada u fokusu ima novi plan koji uključuje mobilne platforme.

Jedan od najvećih gubitnika u trenutnoj generaciji konzola svakako je Tony Hawk koji je od sinonima za kvalitetne igre unazad nekoliko godina postao sinonim za nešto što treba izbjegavati. Unatoč raznoraznim inovacijama i eksperimentima, Tony Hawk’s Pro Skater serijal nakon prelaska u ruke razvojnog tima Robomodo izgubio je doslovno svaku bitku protiv konkurentskog Skate serijala Electronic Artsa, a na kraju i protiv samog sebe. Hawk je naposljetku pribjegao recikliranju najuspješnijeg naslova, THPS2, u HD izdanje, a Robomodo je nekako uspio uništiti i tu priliku. Nesretni Tony, međutim, nije digao ruke od medija videoigara.

U nedavnom intervjuu za CNBC Hawk je podijelio svoja mišljenja o trenutnom stanju u gamingu te tako dao potencijalnu naznaku prema čemu vode njegovi novi planovi.

„Moramo se prilagoditi i shvatiti na čemu će ljudi zapravo igrati svoje igre. Nekad su to bile samo Nintendo i PlayStation platforme, a sada je to čitav niz različitih uređaja. Zato morate naučiti prilagoditi ono što znate o tehnologiji prema tim područjima. Već sam duže vremena želio napraviti mobilnu igru.“ – izjavio je Tony Hawk dodavši kako mu se iznimno sviđa model po kojemu se igra distribuira besplatno, a naplaćuju se tek kasnije razine igre.

Od petnaestak igara Tony Hawk’s Pro Skater serijala nekoliko je njih zaživjelo na mobilnim uređajima, no niti jedna nije izvorno rađena za neku mobilnu platformu. I dok bismo mi radije da se Tony vrati svojim korijenima i konzolaškoj publici, čini se kako je odluka već donesena. Zasad nemamo konkretnu potvrdu o tome, no vrijeme će pokazati jesmo li u pravu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?