HCL.HR

Tony Hawk’s Pro Skater 5 izgleda sumnjivo

Zoran Žalac 07.05.2015.   •   6 komentara


Ne cijeni se knjiga po koricama ni igra po grafici, ali vizualni stil Tony Hawk’s Pro Skatera 5 ne izgleda kao da je usklađen s mogućnostima današnjeg hardvera.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 napokon je najavljen i obećavao sve ono što smo od novog nastavka željeli vidjeti, a to je povratak zlatnim danima serijala. Dobro, možda tu i tamo donosi nešto što baš i nije u tom duhu, poput pucanja projektila i skupljanja ostalih power-upova koji nisu bili sastavni dio ni arkadnih nastavaka u ovom skejterskom serijalu.

No, trenutno je pod većim upitnikom vizualna strana igre. Dobili smo, naime, prvi set slika koji je samo potvrdio kako nam je tu nešto sumnjivo. Riječ je o igri koja je najavljena primarno za PS4 te XB1 konzole, a po onome što možemo vidjeti ima prilično jednostavan sustav osvjetljenja i jako malo detalja na samim levelima.

Nemamo običaj prigovarati na takve stvari dok igra ne izađe, no i sam sam THPS fan i znajući za prijašnje neuspjehe razvojnog tima Robomodo, moram priznati kako mi ovo u najmanju ruku izgleda sumnjivo. Mislite da pretjerujem? Pogledajte si screenshot galeriju Skatea 3 iz 2010. godine i recite da videoigre u zadnjih pet godina nisu napravile nikakav grafički skok. Uopće.

Ako ste još tu, možda vas zanima informacija kako će veliki fokus nove THPS igre biti na mrežnoj komponenti. Activision obećava multiplayer u kojemu ćemo se jedni drugima moći ubacivati u igru bez prćkanja po listi servera i takvih stvari. Nadalje, moći ćemo graditi vlastite skate parkove i te kreacije dijeliti s drugima preko interneta. Spominje se tu i nekakav sustav napredovanja i otključavanja sadržaja, no to se još uvijek drži u tajnosti.

Tony Hawk’s Pro Skater 5 u prodaju će kasnije ove godine na aktualnim konzolama. Na starima će se također pojaviti, samo je pitanje kada.

Komentari (6)

  • RedEy3

    07.05.2015 - 16:28

    Bez obzira što je najvaljena primarno za PS4 i XB1, to je crossgen igra, te se izdaje i na ps3 i x360. Očekujem apsolutno ništa.

    • RedEy3

      @RedEy3, 07.05.2015 - 16:30

      no sa stranu crossgen, čim vidim da mu teskture hlača ulazu u listove i to u screenshotu koji su sami odabrali, dođe mi zlo.

  • 573N70R

    07.05.2015 - 16:30

    THPS i ostali nastavci nikad nisu imali dobru grafiku…nije toliko niti bila bitna. Slobodno da poslušaju fanove i da remake-aju THUG1/2 ili nešto slično i da se maknu dalje od one glupe ideje board-a kao kontrolera (Ride/Shred)

  • adycro

    07.05.2015 - 18:33

    Vrlo lako moguce da je ovo igra koju su vec krenuli raditi i napokon je poceli obradjivati. Graficki mi uopce nije vazno kako izgleda igra vec da se vrate starom štihu Tony Hawk a. THPS 3 i U2 sam najvise igrao. Mada opet ne mogu ni izbaciti igru koja je na grafickoj razini prosle generacije. grafiku i fiziku koliko god usminkavao ne mozes prekriti njezinu srz tako da ako budu ista kemijali mogu iskremijati los pokus.

  • Damian1989666

    07.05.2015 - 18:40

    O čemu pričaš? Tony Hawk Pro Skater 2 je bio među najboljima u vizualnoj kategoriji kad je izašao 2000.-te za PS1, još da ne govorim o THPS3 koji je dobio svakojake pohvale u svim kategorijama, od grafike do igrivosti, Tony Hawk igre u usporedbi za sadašnjim standardima su naravno izvan lige što se tiče vizualne prezentacije ali u svoje vrijeme su bile cutting edge.

  • trulex

    07.05.2015 - 19:51

    Ja vam odmah rekao, penzioner kad ode u penziju iz nje se ne vraća.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?