HCL.HR

Tony Hawk’s Pro Skater 5 nije promijenio grafički stil zbog kritika

Zoran Žalac 14.08.2015.   •   2 komentara


Developer Robomodo otkrio je kako je do promjene grafičkog stila za Tony Hawk’s Pro Skater 5 došlo zbog multiplayer komponente.

Kako je najavljeno na Gamescomu, nadolazeći Tony Hawk’s Pro Skater 5 promijenio je grafički stil prema stripovskoj, odnosno animiranoj tehnici. Na prvi pogled jasno su vidljive sve odlike cel-shading stila, no developer Robomodo tvrdi kako je to njihov vlastiti stil vibrantnog i detaljnog THPS-a, a ne cel-shading.

Na pitanje je li do promjene u izgledu igre došlo zbog mahom negativnih reakcija na prvotnu prezentaciju (koja je izgledala otprilike kao da se radi o igri za flagship mobitele) iz Robomoda su poručili kako uvijek slušaju svoje fanove, ali da su bili zadovoljni izgledom igre te da im kritike nisu diktirale promjenu u grafičkom stilu.

Ono što jest diktiralo su performanse, ili bolje rečeno hardverski uvjeti konzola. S obzirom da developer cilja na 1080p rezoluciju i 60 sličica po sekundi, odlučili su se za jednostavniji grafički stil. Konkretnije rečeno, možda bi uspjeli optimizirati igru i bez njega, ali problem bi svakako predstavljao multiplayer u kojemu se na jednom mjestu tako može okupiti do 20 igrača, odnosno likova na ekranu, što je zahtjevno za izvesti ako su likovi super detaljni.

U bilo kojem slučaju, Robomodo ovu promjenu smatra napretkom za igru, a je li doista tako vidjet ćemo 29. rujna / septembra na PS4 te XBO konzolama.

Komentari (2)

  • RedEy3

    14.08.2015 - 11:57

    Znači, tehnički, još su unazadili grafiku da bi stare konzole ju mogle vrtiti. 🙂 Ovu igru nebi kupio da dolazi u paketu sa fallout 4.

    • Papa6

      @RedEy3, 15.08.2015 - 19:30

      što je najgore nemogu ju vrtiti stare konzole jer ni ne izlazi na njih

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?