HCL.HR

Total War donosi nam trojanskog konja, najavljen je Total War Saga: TROY

Zoran Žalac 20.09.2019.   •   4 komentara


Novo poglavlje Total War serijala bavit će se događajima trojanskog rata, bez previše romantiziranja povijesnih činjenica.

Znalo se već dobrih mjesec dana da će Trojanski rat biti glavna tema nove igre iz Total War Sage, a sada je to konačno i potvrđeno. Bugarski ogranak Creative Assemblyja priprema nam stratešku adaptaciju Ilijade, odnosno sukoba iz 13. stoljeća prije krista. Ako taj ep niste čitali za lektiru, možda ste gledali film s Bradom Pittom pa okvirno znate o čemu se tu radi. No, to ne znači da će i u igri doći do velike prevare u obliku trojanskog konja.

Naime, Total War Saga: Troy bit će mješavina mita i stvarne povijesti. Primjerice, u igri ćemo vidjeti Minotaura, no on neće biti čudovište već gorostasni borac koji na glavi nosi lubanju bika. Ahilej će također biti prisutan u igri, kao jedan od herojskih vođa, naoko neuništiv na bojištu, ali problematičan kada stvari nastojite riješiti diplomacijom.

Grčki bogovi neće se uplitati u bitku, ali će vaše trupe imati određene pogodnosti i bonuse ako ih uvjerite da su bogovi na vašoj strani. A uvjeriti ih možete kroz različite rituale, npr. žrtvovanjem resursa (hrane, drveta, kamena, bronce ili zlata). Svako božanstvo imat će svoje pogodnosti koje će vam dobro doći u borbi protiv neprijatelja.

Igrači će moći kontrolirati jednu od ukupno osam frakcija koje su podijeljene na dvije strane: grčku i trojansku. S obzirom na eru u kojoj se igra odvija, u TWS: Troy fokus neće biti na konjici već na pješaštvu pa će te jedinice imati više različitih vrsta.

U bitkama će od značaja sada biti i teren koji će utjecati na brzinu kretanja jedinica i vidljivost. Primjerice, blatan teren usporit će teže oklopljene jedinice, a područja s visokom travom omogućit će jedinicama da se skriju i napadnu protivnika iz zasjede.

Total War Saga: Troy za sada nema postavljen datum izlaska, no sigurno je da igru nećemo igrati ove godine već najranije tijekom 2020.

Komentari (4)

  • Sib3riX

    20.09.2019 - 15:24

    Ovo se ceka

  • deanHR

    20.09.2019 - 15:49

    E ovo zvuči interesantno. Jedan od rijetkih starih serijala koji već preko deset godina ima uglavnom odlične igre.

  • Zalos

    20.09.2019 - 16:01

    Jedva cekamo 😀 Jos da oce dodat da igramo sa Kislevom u Warhammeru,da i mi Slaveni imamo fakciju tu.

  • Tony77

    22.09.2019 - 21:46

    Vrlo moćan setting. Nesmeta mi al opet zar je teško Ahileja napravit danima dužu plavu kosu ako je tako u Illiadi zašto nemore bit u svim adaptacijama iste ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?