HCL.HR

Totalno lude indie igre: Imamo ratnu igru u kojoj je radio jedino oružje

Zoran Žalac 25.07.2019.   •   1 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Što su vam to 'Totalno lude indie igre'?

Radio Commander

Kad su meni dijelili čin za vojsku, smjestili su me u grupu vezista. Dosadan čin, reklo bi se, ali igra zvana Radio Commander definitivno izgleda uzbudljivo. U njoj igramo kao zapovjednik američke vojske koji za vrijeme Vijetnamskog rata koordinira vojne operacije – putem radija.

Radio Commander zapravo je strateška igra, ali ju doživljavamo iz perspektive prvog lica, kombinirajući izvješća s terena i vizualni prikaz na mapi pred sobom. Vojnici na ratištu ovise o našim odlukama, a prilikom povlačenja poteza trebat ćemo u obzir uzeti niz čimbenika, poput morala jedinice, vremenskih uvjeta, kompleksnosti terena i sl.

Radio Commander pojavit će se na Steamu u devetom mjesecu 2019.

The Church in the Darkness

Igra zvana The Church in the Darkness najavljena je još 2016., a za igranje će biti spremna od 2. 8. ove godine na PC, PS4 te XBO platformama. Premisa je sljedeća: negdje u džungli Južne Amerike kasnih 70-ih osnovan je socijalistički kult. Bivši policajac Vic infiltrira se u njihov tzv. Freedom Town te ondje doznaje kako zajednica baš i nije ljubazna prema strancima.

U suštini je ovo igra preživljavanja, no preživljavanje ne znači nužno skrivanje od kulta već nam tvorci igre obećavaju da će biti i drugih načina kako izaći na kraj s kultistima. Ipak, jedno je sigurno – umiranje u ovoj igri trajno poništava sav vaš napredak. Ako se to dogodi, morate krenuti ispočetka.

Autonauts

Gary Penn, član ekipe koja je radila na prvoj GTA igri, već neko vrijeme slaže svoj naslov zvan Autonauts. Igra je to u kojoj sakupljaju i obrađuju resursi – što je već viđeno tisuću puta. Međutim, kako sam naziv igre sugerira, Autonauts postavlja fokus na automatizaciju procesa stvaranja. U ovoj igri svaku akciju koju igrač napravi može odraditi i robot – a na igraču je da to iskoristi za što veću produktivnost.

Autonauts izlazi na Steamu nekad tijekom jeseni.

Savior

Nekoliko veterana industrije videoigara okupilo se na projektu zvanom Savior. Igra koristi pixel art stil u prezentaciji, što nas podsjeća na Dead Cells, ali ste zapravo ističe animacijom, odnosno parkour stilom kretanja glavne junakinje Sam. Osim kroz akciju i platformerske dijelove, Savior će svoju priču dostaviti i kroz interaktivne dijaloge.

Greak: Memories of Azur

Kad smo već kod kultnih 2D igara, i Hollow Knight dobiva svoju alternativu. Zove se Greak i u njoj tročlana ekipa putuje kroz magičnu zemlju Azur. Iako na raspolaganju imamo tri lika, bit će ovo isključivo single-player avantura, a igrač će morati mijenjati kontrolu nad likovima kako bi riješio prepreke pred sobom.

Komentari (1)

  • SeaNN

    25.07.2019 - 19:11

    Radio commander izgleda dosta dobro

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?