HCL.HR

Totalno lude indie igre: Izgradite planet bez nasilja prije nego ga proguta svemirski kit

Zoran Žalac 17.07.2019.   •   1 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Vjerojatno nitko nije primijetio da neko vrijeme nije bilo našeg serijala “Totalno lude indie igre”. A ako ste i primijetili, možda ste pomislili da preko ljeta nema interesantnih indie stvari. E pa – u krivu ste!

Before We Leave

Strateške igre u principu se mogu igrati nenasilnim pristupom. Neke uopće ni nemaju element ratovanja. Before We Leave počiva upravo na toj ideji – iz temelja gradite planet koji će biti održiv, ali temelji planeta počivaju na drevnoj tehnologiji koja testira vašu sposobnost igranja boga.

Uz to, igra ima i svemirske kitove koji vam mogu pojesti čitav planet ako se ne sporazumite s njima. Kakve li sudbine. Before We Leave stiže na Steam Early Access ove jeseni.

Haven

Dvoje ljubavnika pobjegnu na udaljeni planet i ondje lebde istražujući njegove misterije. Nije baš neki privlačan zaplet za medij fokusiran na akciju, ali tvorci Havena pokušavaju nešto što se ne viđa baš često, a to uvijek cijenim. Naime, pokušavaju ispričati priču o tome što se točno događa kad par prođe fazu zavođenja i početne fascinacije. U ovom slučaju događaju se borbe u stilu JRPG igara pa je neformalni opis Havena: spoj Journeyja i Persone. Može!

Bake ‘n Switch

Čim pogledate trailer za ovu igru znat ćete odakle vuče inspiraciju. Ja ju neću spominjati pa ću samo reći da je ovo igra u kojoj četvero igrača kooperativno ili kompetitivno peku kruh… koji ima noge, oči i usta. Svaki proces pečenja limitiran je vremenom koje istječe, a igrače usputno napadaju i razni neprijatelji. Dakako, suradnja je ključ uspjeha, pogotovo zato što se tijesto ovdje može spajati, a što je tijesto veće, igrači dobivaju više bodova kada se ono ispeče. Igra stiže na PC i konzole kasnije ove godine.

Atma

Atma je, što bi se reklo, prava dušica od igre – možete ju preuzeti potpuno besplatno. Iza ovog naziva krije se 2D avantura u kojoj igrate kao duhovni čuvar Shaya i pokušavate pomoći voljenoj osobi koja je zapela između svijeta živih i duhovnog svijeta. Igra ima neke vrlo maštovite mehanike, na primjer sposobnost manipuliranja vjetrom; a vizualni stil svidjet će vam se ako ste igrali Hyper Light Drifter.

A Place for the Unwilling

Premisa ove igre je jednostavna, a opet intrigantna – imate 21 dan da spasite grad od izumiranja. Kako vam je vrijeme ograničeno, ne možete spasiti baš sve, a svaka vaša odluka mijenja svijet oko vas. Fokus je ovdje isključivo na priči pa nema borbe, nema zagonetki. Ali vjerojatno ima kozmičkog horora. A Place for the Unwilling izlazi na Steamu 25. ovog mjeseca.

Komentari (1)

  • SemirTheChosen

    17.07.2019 - 17:08

    Zanimljive igre, posebno se radujem na Haven.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?