HCL.HR

Totalno lude indie igre: Ni No Kuni i Zelda imaju dijete

Zoran Žalac 28.05.2019.   •   3 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Baldo

Jedna od najzanimljivijih najava proteklog tjedna pripada šarenoj igri čudnog naziva – Baldo. Radi se tu o akcijskoj avanturi izometrijske perspektive koja osim tematike slične Zelda naslovima donosi i stilski sličan cel-shading izgled legendarnog Wind Wakera.

Sudeći po prvom traileru, u igri nas čeka mnoštvo fantastičnih elemenata. Istraživat ćemo tamnice, pustinje, močvare i šume. Tamanit ćemo kosture i razna magična bića, a sve to na PC, PlayStation 4, Xbox One te Nintendo Switch platformama.

Rune II

Situacija s igrom koja se naziva Rune II malo je komplicirana. Vidite, prvi Rune izašao je davne 2000. godine kao akcijska avantura smještena u svijet nordijske mitologije. Ta je igra u međuvremenu postala Rune Classic te se njezin nastavak trebao zvati samo Rune. Međutim, prošloga tjedna igra je preimenovana u Rune II te je najavljeno da će biti ekskluzivna za Epic Games Store.

Bez obzira na novi naziv, priča ostaje ista – moramo spasiti Midgard od Lokija, bilo sami ili uz pomoć prijatelja. U tu svrhu skupljat ćemo resurse i artefakte kako bismo si skovali najsnažnija oružja. Zvuči kao God of War za PC, ali ne očekujte previše.

Overcrowd

Jeste li ikada u gužvi pomislili da biste vi organizirali javni promet bolje od ljudi koji su zaduženi za to? E pa uskoro ćete si to moći dokazati. 6. 6. na Steamu u Early Access dolazi igra Overcrowd u kojoj se gradi podzemna željeznica s namjerom da riješi kompleksan problem pretrpanog Londona. Ova strateška igra izvodi se u stvarnom vremenu, no ima i opciju pauze kako biste se mogli lakše snaći sa zadacima i izazovima održavanja podzemne željeznice.

Rescue HQ

A jeste li ikada pomislili da biste vi bili prava osoba za vođenje policijske, vatrogasne i ambulantne postaje? Evo rješenja i za to. Rescue HQ od danas vam na Steamu daje mogućnost da sve tri usluge grupirate na jednom mjestu. Dakako, budžet vam je ograničen pa u početku morate balansirati između različitih usluga. No, jednom kada uhvatite korak, s policijom ćete kontrolirati grupe navijača, s vatrogascima ćete rješavati kritične situacije, a bolničare ćete moći modernizirati kupnjom 3D printera.

Komentari (3)

  • tryon

    28.05.2019 - 14:40

    uh baldo. jos kad bi imao couch co-op…

  • torgal

    28.05.2019 - 16:31

    A kada je datum realizacije??

  • vojnovic4

    28.05.2019 - 20:48

    Baldo izgleda jako zanimljivo

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?