HCL.HR

Totalno lude indie igre: U ovakvom se autobusu još niste vozili

Zoran Žalac 06.05.2019.   •   0 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Snakeybus

Neki i dan danas tvrde kako je Zmija na Nokiji 3310 najbolje dizajnirana igra u povijesti. I vjerojatno su u pravu, ali to ne bi smjelo spriječiti proizvođače igara da smišljaju nove mehanike na temelju “Zmije”. Snakeybus je jedna od varijacija na tu temu, a poznatom konceptu Zmije dodaje mehaniku Crazy Taxija.

Naime, u igri po gradovima sakupljate putnike, a svaki put kad nekoga pokupite autobus vam se produži. U jednom trenutku autobus postaje toliko dugačak da mu jedan kraj sustiže drugi, a vaš je zadatak da izbjegnete sudar. Ovdje je to moguće napraviti i uz malo vertikalnosti pa tamo morate tražiti odskočne daske i alternativne rute.

Snakeybus na Steam dolazi u petak, 10. 5.

Balancelot

U legendarnoj patnji zvanoj Getting Over it with Bennet Foddy izazove smo rješavali krampom dok smo sjedili u kotliću. U Balancelotu balansiramo na monociklu držeći koplje, a ako vam to zvuči jednostavnije nego patnje koje je smislio Bennet Foddy, ovdje pak imamo i pokretne neprijatelje. Njih možemo eliminirati kopljem, ali radi se o igri u kojoj ćemo češće eliminirati sami sebe. Balancelot izlazi na Steamu 23. ovog mjeseca, no već sada možete isprobati demo verziju.

Automachef

Overcooked nam je pokazao da pripremanje jela u igrama može biti zanimljivo, a igra zvana Automachef pokušat će nam začiniti život kroz mehanizaciju procesa kuhanja/pečenja. Ukratko, radi se o igri u kojoj ćemo ručno graditi tvornice i pogone za automatizirano pravljenje jela. Zvuči idilično, ali već vidimo kako bi se stvari mogle vrlo brzo zapetljati i zakomplicirati. Meni se kečap sam od sebe prolije, a da mi ovdje neće nešto poći po krivu – nema šanse. Automachef izlazi za PC i Switch nekad u drugoj polovici 2019.

Pandemic Express – Zombie Escape

Još jedna igra sa zombijima, da čovjek ne povjeruje… Ali, čekajte, ova je donekle inovativna; uvjetno. Pandemic Express spaja koncept onih multiplayer igara horor tematike u kojima meč završava ako svi uspješno pobjegnu (ili poginu). Ovdje se po meču grupira 30 igrača i jedan je nasumično zaražen tako da ima cilj zaraziti druge igrače. Oni pak imaju cilj uhvatiti vlak i pobjeći s mape. Pandemic Express je vani na Steamu, u Early Accessu, a košta malo iznad osam eura.

Moving Out

Ova igra najavljena je još prije četiri mjeseca, ali nam je nekim slučajem prošla ispod radara pa ju sada ističemo, kao bonus ovome tekstu. Radi se o simulaciji iseljavanja iz kuće/stana koja je sve samo ne autentična simulacija. Iseljavanje traži kooperativan rad minimalno dvoje igrača te razna improviziranja poput bacanja stvari, izbjegavanja zamki i skrivanja ogromne žirafe, iz nekog razloga. Moving Out najavljen je za PC i konzole, a izlazi kasnije tijekom 2019. godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?