HCL.HR

Train Sim World stiže na PC, PS4 i Xbox One peron

Stjepan Fikter 02.06.2018.   •   9 komentara


Krajem idućeg mjeseca vlasnici konzola imat će prilike vidjeti kako izgleda svijet vlakovođa iz prvoga lica kada Train Sim World stigne na kolodvor.

Train Sim World

Postani strojovođa, kaže trailer za Train Sim World koji nas od 24. srpnja odvodi u svijet vlakova gdje ćemo se iz prvoga lica igrati virtualnog vozača vlaka. Za razliku od Train Simulator serijala, ovaj naslov pruža pogled na svijet iz prvoga lica gdje ćemo osim sjedenja u kabini vlaka, moći protegnuti noge na željezničkim postajama, kolosijecima i teretnim kolodvorima.

Osim svladavanja snažnih strojeva koje pokreće dizelski ili električni motor, moći će se i promatrati svijet iz putničkog sjedala ili izvršavati važne zadatke koji su vremenski ograničeni. Spominje se i pronalaženje skrivenih stvarčica pa akcije svakako neće nedostajati.

Rob O’Farrell iz Dovetail Games koji su inače kreatori ovog naslova kaže: “San o vožnji vlakova na vašem Xboxu One, PlayStationu 4 ili PC-u u Train Sim Worldu uskoro će postati stvarnost. Nastojali smo pružiti optimalno iskustvo za igrače na svakoj platformi i omogućiti im da osjete detalje i uživaju u radu koji je otišao u stvaranje Train Sim Worlda.”

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • blacklist0907

    02.06.2018 - 11:41

    Ovo cu curi kupit da mozda i ja mogu nekad kenjat da kaj visi na plejki:)

  • igpokos

    02.06.2018 - 12:47

    Nije vlakovođa nego strojovođa. Vlakovođa nema ništa s vožnjom vlaka.

    • Dragan[MKD]

      @igpokos, 02.06.2018 - 13:53

      Nive Vođa, nego Vozač. Strojovozač.

    • PppPP

      @Dragan[MKD], 02.06.2018 - 16:38

      kakav strojovozač haha

    • Dragan[MKD]

      @PppPP, 02.06.2018 - 18:30

      Pa kaze se Mašinovozač, a stroj=mašina pa tako je nastao i naziv, inace potice iz engleska rec engine driver (americki je to engineer) ili train driver. A vodja znaci nesto sasvim drugo, kao lider. To mi je bilo logicnije, nekako, ne zameraj, nikad nisam ucio Hrvatski.

    • PppPP

      @Dragan[MKD], 02.06.2018 - 19:25

      o čemu ti hahah kaže se strojovođa

    • rsvlado

      @igpokos, 05.06.2018 - 19:37

      Ovisi kako u kojoj državi. U Srbiji se kaže vlakovođa, a to vjerojatno proizlazi iz logike da je vođa/vozač na čelu kompozicije vlaka. U Hrvatskoj se kaže strojovođa, a to valjda proizlazi iz slične logike gdje vođa/vozač upravlja strojem. Bez potrebe se svađate 🙂

  • rsvlado

    05.06.2018 - 20:08

    Tu bi vjerojatno pokojni Barney (kolumnist PCChipa i Bug-a) imao puno toga za napisati s obzirom da je bio jedan od vodećih promotora željezničkih simulacija. Što se mene tiče, a pratim franšize RailWorksa (također još uvijek aktualna od iste tvrtke) i TSW-a od samih početaka, mnogi su se razočarali zbog nedostatka komunikacije između onih zbog kojih željezničke simulacije i postoje i tvrtke koja ih je stvorila. I dok s jedne strane RailWorks ima editor u kojem se može stvoriti vlastiti svijet željeznice, s druge strane to u TSW-u još uvijek nedostaje. To je ujedno i glavna zamjerka nas koji TSW “igramo” na PC platformi. Mnogo žuči je prosuto po službenom forumu upravo zbog razloga što su ovo najavljivali kao nešto ekskluzivno i to ni manje ni više nego na dijelu službenog foruma namjenjenog za PC platformu. Više od 90% nas korisnika je očekivalo da će nakon ekskluzivne najave konačno doći editor ili multiplay. Naravno da se velika većina osjeća prevarenima. Jedan član je čak napisao da su konzole za razmaženu djecu i da je to kraj TSW-a kakvog smo, ne bez razloga, očekivali. Oni koji (po)znaju svijet željezničkog maketarstva, modelarstva ili simulacija znaju da je to bez editora jedno veliko dosadno ništa. Ne znam što DTG (Dovetail Games) misli u budućnosti ali nekako slutimo da će zog proširenja simulacije na konzole to osakatiti i PC verzije jer konzole navodno ne mogu (ne znam jer nikada nisam imao konzolu) prožvakati scenu površine par stotina kilometara. Spomenuli su editor, ali onako neslužbeno usput. Za sada se ne javljaju jer valjda čekaju dok se prašina nezadovoljstva slegne.

  • PlayerUnknown

    03.07.2018 - 11:02

    Mislim da ce biti dobra igrica jer ima dobru grafiku , i izgleda lepo (ja sam iz Srbije , pa izvinite ako vam smeta to ,,lepo” a ne ,,lijepo” )

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?