HCL.HR

Tvorac Assassin’s Creeda vratio se u Ubisoft

ToxarE 15.03.2013.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon gotovo tri godine odsustva tvorac Assassin’s Creed serijala Patrice Desilets ponovno se pridružio bivšim kolegama iz Ubisoft Montreala.

Ubisoftov Patrice Desilets koji je svoju slavu stekao s prve dvije Assassin’s Creed igre, napustio je francusku kompaniju sredinom 2010. godine pod izlikom da mu treba kreativna pauza. Ona pak nije trajala dugo jer je Desilets našao novi angažman u THQ Montrealu gdje je krenuo s radom na nenajavljenom projektu.

Raspadom THQ-a saznali smo kako je ogranak u Montrealu radio na dva projekta radnih naziva 1666 te Underdog, od kojih je jedan gotovo sigurno Desiletsov projekt. Pomalo ironično, u rasprodaji THQ-ove imovine, ogranak u Montrealu priskrbio je baš Ubisoft, tako da je Desilets bio prisiljen vratiti se pod tvrtku koju je napustio tri godine ranije.

Nakon tog preuzimanja nije bilo poznato hoće li tvorac AC serijala željeti ostati u Ubisoftu, no danas je potvrđeno kako su dvije stranke obnovile svoje „prijateljstvo“: „Jako smo sretni što se Patrice vraća u Ubisoft i predviđamo da će ovo obnovljeno partnerstvo stvoriti nove ideje i visoko kvalitetne naslove za Ubisoftove korisnike.“ – stoji u službenom priopćenju iz Ubisofta.

Desilets će vrlo vjerojatno nastaviti raditi na projektu koji je i započeo, no tko zna – nije isključeno da se jednoga dana vrati onome čime se i proslavio. Jer sasvim je izgledno da će Assassin’s Creed serijal trajati još dugo vremena, a i sam je Desilets izjavio kako misli da će uz taj serijal biti vezan dok je živ.

Komentari (6)

  • Metalni

    15.03.2013 - 12:20

    Pa, iskreno se nadam da će vratiti onu čaroliju…

    • BsTyLer

      @Metalni, 15.03.2013 - 15:40

      +1

  • goldfinger

    16.03.2013 - 10:57

    Majstor…(+)

  • Altair

    16.03.2013 - 12:36

    Eh kada bi sada napravili ac koji je upola bio dobar ko ac1 bilo bi odlicno

  • matic95

    16.03.2013 - 18:08

    Ovaj čovjek je legenda..koliko god volim ac serijal…nakon 2 mi nije to bilo to….falio mi je gameplay commentary od ovog lika…živa legenda!

  • CommanderEarion

    16.03.2013 - 22:14

    To je dobra vijest za Ubisoft i AC serijal……

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?