HCL.HR

Tvorac Football Managera kaže da ga agenti pokušavaju podmititi za bolje ocjene nogometaša u igri

Zoran Žalac 25.11.2020.   •   4 komentara


Voditelj razvojnog tima iza igara Football Manager serijala otkrio je kako su ga agenti nekih nogometaša pokušali podmititi da njihovim klijentima da bolju ocjenu u igri.

Igre iz serijala Football Manager imaju toliko dobru skautsku mrežu za prikupljanje informacija i procjenjivanje nogometaša da neki manje bogati klubovi koriste te igre kao alat za skautiranje potencijalnih meta. Samim time, definitivno nije svejedno kako je ocijenjen neki nogometaš u Football Manageru. Znaju to i sami agenti nogometaša pa su neki od njih pokušali utjecati na to koje će ocjene ekipa Sports Interactivea dati njihovim klijentima.

Otkrio je to voditelj studija Miles Jacobson u podcastu The Football Manager Show tvrdeći kako ti agenti nisu naišli na razumijevanje. “Pokušavali su me podmititi da povisim statistike, ali oni koji su me to pitali znaju da me to više nikad neće pitati. Jer ja nisam taj kojega mogu podmititi.” – poručio je Jacobson.

Jasno je, dakako, zašto su neki i pokušali takvo što. S obzirom da sve više klubova koristi bazu podataka Football Manager igara, bolje ocjene nogometaša mogu donijeti i unosniji transfer za istoga, a kako agenti uzimaju svoju proviziju od transfera, to i njima onda donosi veću zaradu.

Komentari (4)

  • Cpt. Price

    25.11.2020 - 11:44

    Izgleda da su mu premalo ponudili

  • thaares

    25.11.2020 - 13:33

    Dobra ideja

  • Darac83

    25.11.2020 - 14:47

    Dok mu ne buše gume, dobro je…

  • LookOverThere

    26.11.2020 - 09:49

    Da su dobre pare, uzeo bi on to 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?