HCL.HR

Tvorac Gears of Wara napustio je industriju igara da bi producirao mjuzikl

Zoran Žalac 28.12.2018.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Nakon što je uz frustracije napustio karijeru u razvoju videoigara, Cliff Bleszinski uhvatio se produciranja na Broadwayju.

Nekad perspektivni redatelj Gears of War serijala, Cliff Bleszinski, u zadnje se dvije godine jako frustrirao u industriji videoigara. Prvo mu je propala pucačina zvana Lawbreakers koju nitko nije htio igrati, a brz pokušaj hvatanja vlaka zvanog battle royale uz polu-igrivi Radical Heights prošao je još i gore. Bleszinski je nedavno poručio kako se više ne planira baviti razvojem videoigara jer, kako kaže: “To sranje je toksično.

Umjesto izrade videoigara Bleszinski se prebacuje na kazališnu scenu Broadwaya. Ondje će za početak biti ko-producent mjuzikla Hadestown koji će premijeru na Broadwayu imati u četvrtom mjesecu 2019. Radi se o glazbenoj prezentaciji mita o Orfeju i Euridiki, ali u modernom svijetu gdje se priroda bori protiv industrije, vjera protiv sumnje, ljubav protiv straha…

Kakva je poveznica između Bleszinskog i mjuzikla, pitate se? Pa on za sebe kaže kako ima više stvari koje voli u životu, ne samo videoigre, a jedna od njegovih ljubavi jesu karaoke. Istinabog da karaoke nemaju mnogo veze s mjuziklima, ali možemo zaključiti kako Bleszinski trenutni ipak više uživa u glazbi nego u toksičnim videoigrama.

Označeno sa:

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?