HCL.HR

Tvorac Oculus Rifta napustio Facebook

Zoran Žalac 31.03.2017.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Osnivač Oculusa Palmer Luckey napustio je matičnu tvrtku Facebook te više neće sudjelovati u krojenju budućnosti za Oculus Rift.

581376945_oculus-rift-sprdnja

palmer-luckey-oculus-rift

Prije svega dvije-tri godine tvorac Oculus Rifta Palmer Luckey u medijima je bio prezentiran kao vizionar i predvodnik nove ere virtualne stvarnosti. Danas Luckey ostavlja svijet VR-a iza sebe i odlazi iz Oculusa, odnosno matične tvrtke Facebook. U službenom priopćenju stoji kako će nedostajati Facebooku i kako su mu zahvalni na svemu što je učinio za Oculus i VR tržište.

Premda nije jasno zašto točno Luckey napušta Oculus, blago je reći da tvrtki i nije išlo baš najbolje proteklih godinu dana otkako je Rift lansiran u prodaju. Rift se našao u nezavidnoj poziciji kao uređaj koji je “ni tu ni tamo” – manje privlačan nego hardverski snažniji HTC Vive, a manje pristupačan nego jeftiniji PlayStation VR.

Luckeyju je posao s Oculusom prisjeo prošloga mjeseca kada je okončan sudski spor s tvrtkom ZeniMax, nakon kojega je Luckey morao iskeširati 50 milijuna američkih dolara kao kaznu za povredu NDA ugovora.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?