HCL.HR

Tvorci Call of Duty: Modern Warfarea kažu da ne rade na sustavu loot boxa

Zoran Žalac 14.10.2019.   •   21 komentara


Još uvijek nije poznato hoće li Call of Duty: Modern Warfare imati neki sustav nasumičnih nagrada koje se kupuju stvarnim novcem.

Nedavno se pojavila neslužbena informacija kako će oružja u igri Call of Duty: Modern Warfare biti dio takozvanih supply dropova. To bi značilo da se oružja za multiplayer komponentu mogu kupiti stvarnim novcem, a takvo što automatski je razljutilo zajednicu igrača. Izdavačka kuća Activision nije opovrgnula tu glasinu, ali se sada oglasio zaposlenik razvojnog studija Infinity Ward, Joel Emslie, koji je na Redditu napisao sljedeće:

“Nastavljaju se širiti dezinformirajuće i pogrešne informacije o Modern Warfareu. Ono što trenutno mogu reći jest da definitivno NE radimo na bilo kakvom sustavu loot boxa ili supply dropa. Također, sve funkcionalne stvari otključavaju se kroz GAMEPLAY. Strpite se još malo, više informacija slijedi ovoga tjedna.”

Dakle, proizvođač igre uvjerava nas da u njoj neće biti P2W elemenata, ali još uvijek ne znamo što to uopće znači. Primjerice, to ako definitivno ne rade na loot box sustavu sada ne znači da ga nemaju u planu za budućnost. Isto tako, ako se sve otključava kroz gameplay, znači li to da ne postoji nikakva druga valuta koja bi mogla utjecati na gameplay?

Activision je inače već poznat po strategiji “nema mikrotransakcija” čitavih mjesec-dva po izlasku igre, nakon čega ih potiho ubacuju u igru. O dodatnim sadržajima i sustavima monetizacije u Modern Warfareu još nisu pričali, no čini se da će se te teme ipak dotaknuti prije nego igru lansiraju u prodaju.

Komentari (21)

  • NeoGames

    14.10.2019 - 14:01

    Ne rade na sustavu lootboxova
    Vec je odavno napravljen

  • Agent

    14.10.2019 - 14:04

    Neka naprave lootboxove ali samo za skinove (to je ionako nebitno)

    • Skycan

      @Agent, 14.10.2019 - 16:03

      A zašto se skinovi ne bi mogli otključavati kroz gameplay, s obzirom da igra već košta 60 eura ili 550 kn. Čemu monetizacija igre koja je već monetizirana početnom cijenom. Ako će naplaćivat bilo što neka

    • Skycan

      @Skycan, 14.10.2019 - 16:05

      onda igra bude besplatna.

    • bojka27

      @Skycan, 15.10.2019 - 08:18

      eee upravo to!! Oni mogu tako jebenu igricu napraviti da ju mozes igrat dvije godine i da ti ne dosadi . Umjesto tih lootboxova koje mozes kupiti ili dobijes te neke novcice pa otvaraš kutije pa nesto rendom dobijes,pa zakaj baš to…. time uništavaju igru i živce igrača neka budu skinovi , camo… ali da stave challenge-e tako da se moraš potruditi da bi otključao neki skin/camo/….Npr. 1000 defuse a bomb u SnD i otključaš -to neko anti bomb suit . , 1000 capture u CTF – neki frajer sa zastavicom , 100 000killova u TDM/FFA/svim modovima – neki rambo sa bandanom i municijom oko struka ,1000 killova sa nožem odnosno melee weapon – nekog assassin-a … Također ubacit clan war-ove nešto kao u Ghosts-u natjerat ljude da igraju različite modove i da se igra na pobjedu, a ne na killove i odmah samnjiš ovo pretjerano “holding a position “(tj.kampanje ).Naravno uz pobjede stižu i nagrade neki specijalni skinovi ili nešto tako da svi znaju da si u klanu koji je 5X pobjedil u glod,platinum ili diamond diviziji. Isto tako i level-anje i prestige čemu onih 15 prestige-a i onda još poslije do 1000 levela !!!???? Napravi 15 prestige-a ali posebana svaki drugačiji od drugog ,svaki ima specifični broj level-a ,a SVE zapravo ovisi kako igraš,koje modove igraš ,koja oružja koristiš …-ovisno o tome dobiješ svoj prestige i level .

    • Wolfensteiner

      @Skycan, 15.10.2019 - 14:35

      Jer ne utjecu na gameplay whatsoever- ok mi je da skinove (dodatne) koje oni stvaraju se naplacuju, jer danas ima dosta vise skinova nego npr. 2009. kad je mw2 izasao…po meni je problem jedino kad stave pay2win model u igru- a tko hoce imati malo ljepsi skin neka plati

  • sallaD

    14.10.2019 - 14:05

    drugim riječima:’ ‘mi ne donosimo odluku da li će igra imat lootboxeve ili ne, to Activision odlučuje”

  • Hadvar

    14.10.2019 - 14:06

    bit ce “time saveri” i “boostevi”

  • Saren

    14.10.2019 - 14:10

    Ma ne, nece toga uopce biti, jer je Activision poznat kao veliki filantrop kojeg zarada uopce ne zanima *insert surprise something gif here*

  • xx1111

    14.10.2019 - 14:15

    Vjerovatno će se prodavat samo skinovi i satovi

  • Strahinja Radonjic

    14.10.2019 - 15:17

    Nemam problem sa lootbox-evima dokle god ih mogu dobijati čistim gameplay-om. U Battlefield-u 4 imate Battlepack-ove koji se otključavaju samim igranjem a mogu se i kupiti za realno, veoma visoku cenu. Ali je bitno to što se besplatno mogu dobiti igranjem, to je i poenta svake igre, da se što duže igra. Ako neko želi da brže napreduje neka kupi 100x lootbox-eva. Ako i naprave taj besplatni sistem lootbox-eva opet će igrači da drame….. Ako se dobro sećam COD Advanced Warfare je takav, igraš i dobiješ Supply drop džabe ili ga kupiš.

    • Dick Johnson

      @Strahinja Radonjic, 14.10.2019 - 15:37

      Daj mi molim te reci kako? Kako ti je to ok? SVAKA igra s bilokojim oblikom mikrotransakcija (osim ako su kozmetičke) jer napravljena s ciljem da ti ih prodaju. Cjeli koncept i gameplay je prilagođen tome da trošiš dodatno novce. Više grinda i smaranja i opčenito lošije iskustvo smao da trošiš.
      Jel bi ti bilo ok da ti imaš smao pištolj, a pušku možeš otključati nakon 1000 sati igre (hej hej može se otključati obicnom igrom), a dotle ekipa koja se iskeširala za puške prska po tebi dok ti trčkaraš s pištoljčićem i bez oklopa. To je karikirani primjer, ali shvačaš poantu.

    • Strahinja Radonjic

      @Dick Johnson, 14.10.2019 - 17:07

      Ja još nisam igrao igru koja u mikrotransakcijama ima oružje i igru koja ti samim otvaranjem lootbox-eva ostvaruje neku veliku prednost. U Battlefield igri su to uglavnom attachment-i, tako će i ovde biti najverovatnije. Neće biti potrebno grind-ovanje za oružjem sigurno. Uostalom baci pogled kako funkcioniše BF4, svaka puška ti otključava novi Attachment na svakih 50 kill-ova. Kupovina Battlepack-ova ne ostvaruje nikakvu prednost. Ti ćeš kupljenim Battlepack-om otključati lupam 3 random attachment-a koja ću ja otključati u 4 meča. Konkretno u BF4 svaka puška ima random attachment-e koje dobijaš igrom, kasnije ostvaruješ pravo na specijalni Battlepack za tu pušku koji dobijaš isto igrom. Ti kupovinom Battlepack-a stvarno nikakvu prednost ne ostvaruješ, ne dobijaš precizniju pušku ili sl. nego ćeš na toj pušci imati npr. Acog scope pre mene dok ću ja sam Holographic sight-om ciljati.

    • Dick Johnson

      @Strahinja Radonjic, 14.10.2019 - 17:30

      Nisam igrao Battlefiled pa nemogu komentirat. Al uzmi za primjer drugu igru od Dicea, Battlefront 2, di bi ti trebali 4500 da otkljucas sve, tj da bi pristupio sadrzaju koji si platio!!! Ili Asscreed Odyssey koji te baci pred zid da moras igrat dosadne repetitivne questove da nabijes lv. da mozes napredovat u glavoj prici, naravno potpuno “opcionalno”. S tim da je opcija trosenju para, igra je 20 sati copy paste fetch questova. A o mikrotransakcijama u SP igrama opcenito bi mogo pisat do sutra kolko me smeta to. Razni boostovi, timesaveri, kupovanje ingame pare itd, alo pa sifre su tu za to! Kak su ekspresno patchali AC: OD kad su ljudi radili questove di mos brzo XP nabit, a ostali bugovi stoje mjesecima. Slicna stvar za Anthem. Danas nisu igre tu da bi se ti zabavio, nego da ti prodju stvari, i to nakon sto vec platis igru!

    • Dick Johnson

      @Strahinja Radonjic, 14.10.2019 - 17:38

      Takoder zaboravil sam nadodat. Cim nesto mozes kupit za stvarne nove kao i otkljucat automatski se postavlja pitanje bi li otkljucavanje bilo jednako i da se nemoze kupit. Npr. ako za otkljucavanje neceg treba 50 killova, dal bi da nema opcoje za kupnju to bilo 20 killova, a povecana je tezina da bi se potaknulo na trosenje.

    • Strahinja Radonjic

      @Dick Johnson, 14.10.2019 - 18:12

      To šta si rekao za Battlefront 2, AC OD i za Anthem u potpunosti podržavam. To je čisto “silovanje” igrača i nestvarno odvratno da u tolikoj meri forsiraju mikrotransakcije na skupo paćenu igru. Sve 3 koje si pomenuo nisam igrao niti ću, i ako pomislim da ih možda pređem piratsku verziju ću skinuti jer na Balkanu nema ni kazni za pirateriju. 😛 Battlefield 4 sam igrao ne zna se koliko sati, na dva naloga imam igru i sav njen sadržaj (Premium Edition) i niti jedan Battlepack nisam kupio. Ni u jednom trenutku nisam osetio “Ej, ovaj lik je potrošio 200€ na mikrotransakcije i sad se iživljava nad nama koji igranjem želimo džabe da otključamo iteme”. U toj igri se, uzimam kao primer, to nije osetilo. Štaviše bilo je zanimljivo, umesto neke skale koja ti pokazuje koliko kill-ova ti šta otključava imao si i Battlepack exlusive iteme koje dobijaš level up-om, kill-ovima itd. I za BF4 se digla prašina “Wow, moraćemo da trošimo novac na attachment-e?!”, kasnije su igrači uvideli da nije uopšte teško otključati džabe sve. Šta će biti sa COD MW to ne znam, da neće biti MTX-a u to ne verujem. Možda će MTX sadržati neke fancy iteme ali da će baš kazniti igrače kao Battlefront 2 to neće sigurno. Onaj BF4 i BF Hardline sistem mi se sviđao i ok bi bilo da bude takav i u COD igri. Malo će se dići drama “Kako sad itemi u Lootbox-evima” dok se ne ukapira da uslov za besplatno otključavanje neće biti veliki. I ta “prednost” će se možda samo u prvih nedelju dana osetiti.

    • Dick Johnson

      @Strahinja Radonjic, 14.10.2019 - 19:23

      Super ako je BF4 bio fer. To je igra iz 2013., a sad je 2019., mnogo stvari je otislo na gore. Čim se nešto može kupiti pravim novcem ja automatski smatram da “free” grind bi bio manji za istu stvar, da nema opice trošenja novaca. Al eto živi bili pa vidjeli, i tak mi ni jedan CoD 2 nije bio po mom ukusu.

  • fejzer

    14.10.2019 - 16:59

    Pa normalno prvo se napravi lootbox sustav, a tek onda igra.A na to da ih ne bude HaaaaHaaaaaHaaaaaaaHaa

  • Aerys Targaryen

    14.10.2019 - 17:30

    Activiosion je najpokvarenija tvrtka ikad. Imaju praksu zadnjih godina dodavati lootboxove mjesec dana nakon izlaska igre, kada su već sve recenzije napisane.

    • deanHR

      @Aerys Targaryen, 14.10.2019 - 19:21

      Svi to rade. Jesi vidio Breakpoint? Kao, slučajno su same došle mikrotransakcije u igru. Hahaha. Sve to postaje smiješno i uopće više nemaju toliko potrebe skrivati što rade.

    • Wolfensteiner

      @Aerys Targaryen, 15.10.2019 - 14:37

      Jbga stari, dok ovce/dica kupuju lootboxove bit ce ih…po meni je super sistem u six siege-u npr…tako bi i drugi trebali

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?