HCL.HR

Tvorci Dark Soulsa rade na PlayStation VR igri

Zoran Žalac 02.05.2016.   •   2 komentara


Na igrama za PlayStation VR ne rade samo nezavisni timovi, što potvrđuje i From Software čija će sljedeća igra biti dostupna i na uređajima virtualne stvarnosti.

dark-software

From Software je nedavno zaključio svoj Dark Souls serijal odličnim trećim dijelom. Vjerujemo da će se istome još posvetiti u obliku DLC dodataka, ali kako je direktor igre Hidetaka Miyazaki poručio – tim je već okrenut prema novom projektu. Prošle godine spominjalo se kako bi to mogao biti projekt znanstveno-fantastične tematike, te skroz novi IP, no naknadno ništa nije potvrđeno.

Ono što je pak naznačeno jest da bi to trebala biti i igra za VR uređaje, ili barem jedan uređaj. Naime, u nedavnom video materijalu koji prikazuje katalog igara From Softwarea stoji da njihova iduća igra stiže na PS4, XBO, PC te PlayStation VR.

Moguće je da se ne radi o igri posebno dizajniranoj za VR (što je izgledno jer XBO konzola trenutno nema kompatibilni VR uređaj) već o igri kojoj bi VR bio dodatak ukupnom iskustvu. To je malo teža metoda za implementaciju, ali zapravo ovisi o tipu igre. Primjerice, naknadno dodavanje VR-a najlakše je za racing igre. Nekako sumnjamo da bi From Software mogao raditi na igri s utrkivanjem, no nije isključeno da imaju neke druge ideje s kojima žele eksperimentirati.

Što vi mislite – je li potencijalna VR igra From Softwarea prijetnja za VR uređaje ako vas u frustraciji natjera da udarite glavom od zid?

Komentari (2)

  • vojnovic4

    02.05.2016 - 16:55

    Mozda bude novi Armored Core izjavili su nedavno da bi ponovo htjeli napraviti ali da za sada nema nikakvih konkretnih planova

  • gamer 192837465

    02.05.2016 - 17:34

    Sada će nam smrt biti još bliže očima.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?