HCL.HR

Tvorci Gothica sada opet imaju priliku raditi na tom serijalu

Zoran Žalac 22.05.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


THQ Nordic opet kupuje, ali ovoga puta uz intelektualno vlasništvo dobiva i iskusni studio iz Njemačke.

Izdavačka kuća THQ Nordic pod svoje okrilje stavila je njemačku tvrtku Piranha Bytes, poznatu po serijalima Gothic i Risen. Osim što su time za nepoznatu svotu dobili i intelektualno vlasništvo njemačkog studija, Austrijanci su ponovno ujedinili tvorce Gothica s njihovim debitantskim serijalom.

Naime, prve tri igre Gothic serijala napravila je upravo ekipa Piranha Bytesa. Kasnije je izdavač igre, tadašnji JoWood Entertainment, u potpunosti uzeo Gothic franšizu u svoje ruke tu ju za četvrti dio (Arcania: Gothic 4) dao drugom proizvođaču. Kako je JoWood u međuvremenu bankrotirao, prava na Gothic serijal došla su do THQ Nordica, a kako je Piranha Bytes u vlasništvu te tvrtke, to znači da ponovno mogu raditi na Gothic serijalu.

Ostaje za vidjeti hoće li doista biti tako, s obzirom da u ovoj akviziciji Piranha Bytes dijelom zadržava svoju nezavisnost te će moći sami birati na čemu će raditi.

Komentari (4)

  • Ducktective

    22.05.2019 - 20:09

    Gothic II je vrhunac serijala,iako je Gothic III sa community patchem i ekspanzijom bio vise no dobra igra.

  • Darac83

    23.05.2019 - 09:33

    Unatoč svim manama, Gothic I i II su mi bili vrh… Treći nisam odigrao…

  • MatrixSOURCE

    23.05.2019 - 18:49

    Uff neka, samo da dobijemo kvalitetu gothica 3 izuzev bugova naravno. Iako je opce poznat da je dvojka nabolji dio serijala nisam ju igrao pa necu nista reci no trojku I cetvorku jesam. Cetvorka mi ne gora I od two worlds-a Iako je imao neke zanimljive mehanike. Uzas zivi. Ako se ne varam radilo su elex koji je bio sasvim solidan no takoder pun bugova te je izgledao pomalo nedovrsen. Mislim da je u pitanju manjak resursa no ono sto zele postic sto cak I uspjevaju je exploration freedom koji je interesantan I rewarding Iako nisam niti malo fan open worlda (cast izuzecima poput breath of the wild)

  • MatrixSOURCE

    23.05.2019 - 18:49

    Btw plz stavite edit opciju. :))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?