HCL.HR

Tvorci League of Legendsa potvrdili da rade na novoj igri koja neće biti MOBA

Igor Belan 04.08.2019.   •   4 komentara


Bit će to prvi potpuno novi projekt za Riot Games nakon izbacivanja League of Legendsa još 2009. godine i rekli bismo da su dobre šanse da će biti free-to-play.

Studio Riot Games obogatio se globlanim MOBA hitom League of Legends, a iako će tu igru i njenu esports scenu zasigurno nastaviti podržavati i u budućnosti, sad je potvrđeno da rade i na potpuno novoj igri. Bit će to prvi potpuno novi projekt za Riot Games nakon izbacivanja League of Legendsa još 2009. godine.

I bit će šora, tučnjava ilitiga tabačina. Znači, nešto kao Super Smash Bros., Mortal Kombat i Street Figter, ali s Riotovim začinom.

Detalji o toj novoj igri nisu poznati, no nakon dužeg perioda šuškanja po internetu sada je barem službeno potvrđeno da Riot uistinu radi na potpuno novom fighting naslovu.

Ta službena potvrda objavljena je na velikom EVO 2019 turniru fighting igara, gdje se neki od najboljih esports natjecatelja u žanru tučnjava okupljaju svake godine. Turnir naravno prati hrpa ljubitelja ovakvih igara pa je vijest široko odjeknula u zajednici ljubitelja virtualnih tučnjava. Čak štoviše, objavio ju je sâm Tom Cannon – osnivač tog velikog turnira koji, usput rečeno, sada radi za Riot Games.

Inače, dobre su šanse da se na ovoj igri radi već duže vrijeme i da nećemo morati predugo čekati da je zaigramo, barem u nekoj ranoj fazi. Naime, Riot je još 2016. godine kupio Radiant Entertainment, studio pokrenut od strane Toma Cannona i njegovog brata bliznca. Taj studio tada je radio na free-to-play fighting igri Rising Thunder koja je ugašena vrlo brzo nakon što je Riot kupio studio. Doduše, 2018. godine izbačena je besplatna Community Edition verzija igre za koju sama zajednica igrača mora dizati servere.

Kada u obzir uzmemo da se Riot obogatio na free-to-play modelu, nije teško zamisliti da će istom rutom otići i sa svojom novom tučnjavom. A budući da se i u Rising Thunderu mogao prepoznati lagani utjecaj MOBA igara u pogledu specifičnih cooldown mehanika za određene posebne poteze, moguće je da će tvorci LoL-a pokušati ubaciti malo tog MOBA osjećaja i u ovaj žanr. Živi bili pa vidjeli.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • DEBAD6

    04.08.2019 - 16:09

    Mislio sam da ce da bude RPG kao WOW sad sam razocaran

    • edviiN

      @DEBAD6, 05.08.2019 - 11:30

      Samo zamisli karatkere u RPG od LoL sa svojim pricama
      Nebih bilo mozda ni lose.. samo bi trebali balansirat likove..

    • Darac83

      @edviiN, 05.08.2019 - 18:35

      Baš sam htio reć isto. Ima tu puno materijala za kvalitetan RPG. A bome i široku bazu igrača koji bi igrali…

  • TopkeBosanac

    05.08.2019 - 19:08

    Ljudima koji upravljaju Riotom je mrsko zivjeti jer kao sto kaze momak iznad mogu napraviti RPG, filmove, serije, anime, ovo sto vec prave, puno vise stripova nego sto su napravili al’ ljudi su tromi ko slonovi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?