HCL.HR

Tvorci Pokemona žele lansirati hrpu igara i nakon tehničkog fijaska zadnje Pokemon igre

Zoran Žalac 14.08.2023.   •   3 komentara


U The Pokemon Company vodi se “sve više razgovora” o tome kako da se održi dosadašnji ritam konstantnog lansiranja novih Pokemon igara u razmaku 1-2 godine.

Prošle je godine ekipa GameFreaka lansirala dvije Pokemon igre u razmaku od svega deset mjeseci. Ona druga (Pokemon Scarlet / Violet) bila je tehnički drlog (i još uvijek je), prepun bugova, usporavanja i sl. Čak se i Nintendo morao ispričati za to, ali im nije previše smetalo jer su se Pokemon Scarlet i Violet prodali u 22,66 milijuna primjeraka.

Ipak, čini se kako su u The Pokemon Companyju barem naslutili da bi prečesto lansiranje novih Pokemon igara moglo naštetiti njihovoj kvaliteti. Kako je za ComicBook izjavio Takato Utsunomiya iz The Pokemon Companyja, sve se više interno raspravlja o tom pitanju.

“Ako pogledamo u prošlost, do sada smo išli putem konstantnog lansiranja proizvoda u donekle fiksnom razmaku, moglo bi se reći. Tako smo funkcionirali sve do sada. Mislim da još uvijek funkcioniramo na taj način, ali sve je više i više razgovora, kako se okruženje za razvoj mijenja, o tome kako možemo nastaviti s time i biti sigurni da su nam novi proizvodi kvalitetni.”

Dakle, nije potpuno priznanje krivice, ali razgovora ne bi bilo da je sve prošlo bez primjedbi.

Ove godine GameFreak i The Pokemon Company ne planiraju novu Pokemon igru već dvije ekspanzije za Scarlet / Violet. Naravno, nema sumnje oko toga da su novi Pokemoni u razvoju, samo je upitno kad će ugledati svjetlo dana jer su iz GameFreaka odlučili proširiti svoju produkciju pa sada rade i na originalnom projektu koji neće biti ekskluzivan za Nintendove konzole.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • Nemanjazzz

    14.08.2023 - 17:04

    Jel ovo sa slike znaci biti najveci, kao nikad do sad xD

  • Motor City Bengals

    14.08.2023 - 19:53

    Cekaju se ekspanzije!!

  • Hadvar

    14.08.2023 - 21:18

    A tko zdrav ne bi? Pokemoni su jedan od najpopularnijih brendova na svijetu. Da plasiraju drek od igre, prodavat ce se ko ludo jer ima naziv “Pokemon”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?