HCL.HR

Tvorci PUBG-a rade fantasy igru po uzoru na Witchera

Zoran Žalac 27.07.2021.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Južnokorejska tvrtka Krafton u budućnosti planira napraviti “korejskog Witchera” – fantasy igru inspiriranu korejskim romanom The Bird That Drinks Tears.

Serijal igara The Witcher prodan je u više od 30 milijuna primjeraka i nije čudo da druge tvrtke žele ostvariti sličan uspjeh kao poljski CD Projekt. Jedna od tih firmi je i južnokorejski Krafton, isti onaj koji stoji iza multiplayer igre PUBG.

Prekjučer je tvrtka Krafton održala prezentaciju na kojoj su iznijeli svoj plan oko “korejskog Witchera”. U razvoju imaju igru koja je inspirirana fantasy romanom The Bird That Drinks Tears, ali igra im je tek početak. Baš kao što je Witcher prerastao u multimedijalnu franšizu te osim igre ima seriju, stripove i merch, tako je i “korejski Witcher” zamišljen kao zlatna koka za tvorce PUBG-a.

Naravno, ako se ispostavi da korejski Witcher ne bude jednako popularan kao slavenski Witcher, Kraftonu to nije jedini projekt na koji računaju. U razvoju imaju još i igru preživljavanja western tematike po uzoru na RDR, te horor avanturu The Calisto Protocol.  Na kraju krajeva, tu je i PUBG te njegove spin-off igre kojih će u budućnosti također biti više komada.

Komentari (3)

  • Bronson

    27.07.2021 - 11:51

    Nije da bas imam poverenje kod njih kad je ovakav tip igre upitanju, ali ne izgleda lose..

  • blacklist0907

    27.07.2021 - 11:57

    Nabildani pijetao sa štapom…hard pass😂

  • Mad Ant

    27.07.2021 - 12:24

    Pitanje kako ce ovakova bizara proci na zapadu… a vidim likovi redom nemaju veze sa koreancima… Pijetao bilder je najjaci.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?