HCL.HR

Twin Peaks dobiva službenu VR igru

Pero Mlinar 04.10.2018.   •   5 komentara   •   Filmovi i serije


Iako su igrači već dulje priželjkivali pojavu Twin Peaks igara, čini se kako bi VR Lynchu napokon mogao omogućiti da to ostvari.

Televizijska serija Twin Peaks kroz godine je inspirirala veliki broj igara, ali svoju vlastitu igru nikada nije dobila. Barem do sada, jer ako pikirate tu seriju mogla bi vas razveseliti vijest da tvrtka Collider Games u suradnji s Davidom Lynchom radi na službenom Twin Peaks iskustvu u virtualnoj stvarnosti.

Zna se tako da će igra mjestom radnje biti smještena u takozvanu Crvenu sobu i za pretpostaviti je da će se raditi o nekakvoj vrsti escape room igre. Objava tvoraca da ćemo “slijediti korake agenta Dalea Coopera u pokušaju da se vratimo u stvarni svijet” sugerira da će se igra odvijati nakon radnje serije.

Ali, teško je išta reći sa sigurnošću kad se radi o Lynchu. O igri se tako zasad primarno govori o “iskustvu” pa je za očekivati da će se raditi o nečemu prilično eksperimentalnom. I Crvena soba samom je prirodom takvoga tipa pa je vjerojatno da bi ovo mogla biti jedno od onih psihodeličnih iskustava u kojima se gubi osjećaj prostora i vremena.

Igra je rađena kako za Oculus Rift tako i za HTC te iako se o njoj još mnogo toga ne zna, najavljeno je da će doživjeti premijeru na Lynchovom festivalu koji će se održati u Los Angelesu 13. i 14. 10. Nakon toga ćemo vjerojatno znati više detalja.

Komentari (5)

  • i_love_all_games

    04.10.2018 - 20:08

    Kaj je, nema za PSVR? Šteta jer bi mogla biti dobra psihodelija

  • mili1985

    04.10.2018 - 21:23

    How’s Annie? How’s Annie? How’s Annie?

    • Billy _the _kid

      @mili1985, 23.06.2021 - 04:34

      Možda ćemo u Unrecorded night dobiti odgovor

  • Pero Mlinar

    04.10.2018 - 22:38

    Kolko sam ja shvatio iz izjave Cooper ne bi trebao biti protagonist igre

  • SanKa

    05.10.2018 - 09:11

    alan wake je prakticki twin peaks

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?