HCL.HR

Ubisoft će u budućnosti lansirati više free-to-play igara

Zoran Žalac 10.02.2021.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća Ubisoft potvrdila je kako se u budućnosti ne želi oslanjati isključivo na prodaju novih visokobudžetnih igara.

Prošlo je već jako dugo vremena otkako igre izdavačke kuće Ubisoft nisu u samom vrhu među najbolje ocijenjenima. Zadnja njihova igra koja je imala prosjek ocjena veći od 90 bila je Rayman Legends iz 2013. godine. Iz Ubisofta u međuvremenu nisu pokazali naročit interes da se izdignu iz kategorije dobrih i vrlo dobrih igara, a sada su poručili da se u budućnosti neće toliko oslanjati na visokobudžetne projekte.

U Ubisoftu i dalje planiraju praviti “velike” igre iz serijala Assassin’s Creed i Far Cry, ali će uz to gledati da lansiraju još više free-to-play naslova poput Brawlhalle i Hyper Scapea. A kad se spominju F2P igre, teško je ne pomisliti na mobilne igre od kojih Ubisoft želi zarađivati više nego što zarađuju sada.

Osim F2P naslova, Ubisoft će se oslanjati na svoj postojeći katalog igara, što znači na uspješnice poput Rainbow Six Siegea i For Honora. Moguće je također da će remasterizirati i prerađivati neke starije igre s obzirom da su 2021. otvorili remasterom, a u planu je bila i prerada igre Prince of Persia: Sands of Remake.

U svakom slučaju, nema ništa loše u tome što Ubisoft želi svoju ponudu igara učiniti raznovrsnijom – sjećam se lijepog vremena kad su imali manje projekte poput Child of Lighta i Valiant Heartsa. Nadajmo se samo da širenje na free-to-play projekte neće shvatiti kao priliku za brzu zaradu.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Deadshot

    10.02.2021 - 10:50

    Vidim hyper scape odlicno prosao

  • kuky90

    10.02.2021 - 10:53

    hyper scape im baš i nije nešto, odlična ideja, originalna da se bolje izrazim, ali nekako je igra ispala mlaka

  • Dad of Boy

    10.02.2021 - 12:54

    “free to play”

    • Sinek

      @Dad of Boy, 10.02.2021 - 14:28

      free to feel like youre not missing out on anything?

  • Perfect Sense

    11.02.2021 - 01:19

    Sands of Remake 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?