HCL.HR

Ubisoft Connect spojit će Ubisoftove igre na PC-u i konzolama

Zoran Žalac 22.10.2020.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Ubisoft je najavio spajanje svojih usluga Uplay i Ubisoft Club u jedan ekosustav zvan Ubisoft Connect, s podrškom za cross-progression.

Igre izdavačke kuće Ubisoft do sada su uvijek imale sporednu shemu s osvajanjem novčića u tzv. Ubisoft Clubu. Tim su se novčićima onda otključavale nagrade u igrama, a u nekim je slučajevima bodove bilo moguće zamijeniti za popust prilikom kupnje igara na Uplayu. Taj će sustav od 29. 10. otići u penziju, ali će ga Ubisoft zamijeniti nečim vrlo sličnim.

Ubisoft Connect bit će novi “ekosustav” za Ubisoftove igre na različitim platformama, koji će korisnike nagrađivati kroz program vrijednosti. Razlika naspram dosadašnjeg Ubisoft Club sustava bit će u tome što će se novčići za nagrade osvajati kroz levele, a ne individualno kroz igre.

Dakle, rješavanjem izazova, osvajanjem achievementa i sl. povećavat će se Ubisoft Connect level putem XP bodova, a svaki novi level donosit će novčiće za otključavanje dodatnih kostima i resursa u igrama. Gornjeg ograničenja za level neće biti, a u Ubisoftu kažu da će igrači dobivati više XP-a što duže/više igraju.

Doduše, ovaj sustav vrijedit će samo za Ubisoftove buduće igre od ove jeseni, te live service igre poput Rainbow Six Siegea, For Honora, Hyper Scapea i sl. Zbog ovakve odluke u Ubisoftu će svim korisnicima otključati sve Ubisoft Club nagrade iz prijašnjih igara.

No, najveći novitet Ubisoft Connecta bit će u tome da će sve Ubisoftove igre od sada podržavati cross-progression sustav, što znači da će snimljene pozicije iz igara raditi i na konzoli i na PC-u. U prijevodu, ako imate Assassin’s Creed Valhallu na PC-u i konzoli, moći ćete se prebacivati s jedne platforme na drugu i nastaviti tamo gdje ste stali. Osim Valhalle, cross-progression sustav radit će još i u Immortals Fenyx Rising, Riders Republic, Far Cry 6 i drugim igrama.

Ubisoft Connectu moći će se pristupiti preko PC-a, mobitela ili direktno iz Ubisoftovih igara.

Komentari (4)

  • Hadvar

    22.10.2020 - 08:41

    bilo bi lijepse da su stavili da ako kupis igru na jednoj platformi da ih mozes aktivirati na ostalim platformama

  • vragec25cro

    22.10.2020 - 09:17

    Bilo i vrijeme.Do sad mi njihove igre na konzoli radile posebno bez zajedničkih(typa ako imaš prethodni nastavak dobijes nesto u novome) nagrada u ubisoft clubu(iako se spojio na njega).

  • darkstar

    22.10.2020 - 09:35

    👏👏👏 nemogu da vjerujem konačno cross progresion. Samo još warframe treba obavezno tu opciju, nadam se.

  • macgyver

    22.10.2020 - 09:45

    Znači gubimo sve do sada osvojene bodove ali dobivamo sve nagrade iz svih igara koje imamo?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?