HCL.HR

Ubisoft lansirao igru s karticama nogometaša – One-Shot League

Zoran Žalac 02.03.2021.   •   2 komentara


Francuska tvrtka Ubisoft ubacuje se na tržište fantasy nogometa s besplatnom igrom One-Shot League.

Francuska tvrtka Ubisoft imala je nekoliko pokušaja ubacivanja na tržište nogometnih igara. Zadnji im je bio Academy of Champions za Wii konzolu davne 2009., a sada su se udružili s tvrtkom Sorare u pokušaju da proguraju novu vrstu fantasy nogometa.

Istoimena igra Sorare bazira se na tehnologiji blockchaina, odnosno na Etheriumu, a u suštini je menadžerska igra upravljanja i trgovanja nogometašima u obliku kartica. Slično Fifinom Ultimate Teamu, samo bez direktnog igranja mečeva, s time da zbog blockchain tehnologije kartice u opticaju ne mogu biti duplicirane, modificirane ni izbrisane.

Uglavnom, unutar te igre, Ubisoft je pripremio drugu igru zvanu One-Shot League, rađenu u službenom partnerstvu s belgijskom Jupiter ligom. Radi se o free-to-play naslovu u kojemu igrači slažu svoj tim – ali ne od 11 nogometaša nego od njih pet. Zaplet je taj da za svaki meč u sezoni morate koristiti druge igrače. Sezona se sastoji od pet utakmica, što znači da morate iskoristiti tim od 25 igrača koji su ujedno unikatne kartice.

Kao i u drugim fantasy football igrama, i ovdje stvarna forma nogometaša ima utjecaja na vrijednost i značaj njihovih kartica. Ultimativni je cilj što bolje posložiti momčad tijekom sezone te izboriti što više mjesto na ljestvici kako bi se dobile bolje nagrade – u obliku rijetkih kartica. I tako u krug.

One-Shot League dostupan je od danas, a da biste ga igrali treba vam registrirani korisnički račun za Sorare.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?