HCL.HR

Ubisoft je podijelio nove detalje o Splinter Cell remake

Zoran Žalac 18.11.2022.   •   4 komentara


Prerada originalnog Splinter Cella još uvijek je u vrlo ranoj fazi razvoja, no Ubisoft je povodom 20. rođendana serijala podijelio nekoliko detalja o samoj igri.

Jučer je Ubisoft slavio 20 godina serijala Splinter Cell, a osim što su prvu igru odlučili podijeliti besplatno u verziji za PC, podijelili su i nekoliko novih informacija o planiranoj preradi. Samu preradu još nismo vidjeli u akciji, objavljeno je tek nekoliko konceptualnih crteža. Međutim, potvrđeno je na kojim će se aspektima igra poboljšati i proširiti.

Iz Ubisofta kažu da će protivnička inteligencija u igri dobiti značajnu nadogradnju. Vidjet ćemo tako protivnike koji se ponašaju drugačije ovisno o razini treninga kojeg imaju. Na primjer, neće se identično ponašati obični stražari i trenirani specijalci, kako je to bilo u originalu.

Nadalje, navodi se kako developeri žele istražiti uklapanje ideja iz ostalih Splinter Cell igara. Za primjer navode treću igru Chaos Theory, koja je imala otvorenije razine gdje je igrač mogao doći do mete koristeći više različitih ruta. Spominje se i to da će igraču biti ponuđeno više opcija za deeskalaciju situacija. U originalnoj je igri gameplay završavao ako su neprijatelji bili alarmirani previše puta, dok u preradi neće biti tako nego će se igrač sam morati izvlačiti iz kriznih situacija bez automatskog prekidanja misije.

Iz Ubisofta poručuju kako je igra još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja te da se ne planiraju žuriti s njom. Ideja je da povratak Sama Fishera u ovoj preradi postavi novi temelj za budućnost Splinter Cella, koji će po prvi put izaći iz okvira videoigara te će postati animirana serija na Netflixu.

Komentari (4)

  • Blindnate1

    18.11.2022 - 16:06

    Pa I ne treba se zuriti. Nadam se da ce igra za 60€ biti kakva I treba.

  • Alen0112

    18.11.2022 - 16:14

    Samo nek bude vise stealth nego akcija

  • Cone3006

    19.11.2022 - 19:24

    Samo da ga ne useru

  • SanKa

    21.11.2022 - 10:17

    dobro, koji nastavak preradjuju onda

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?