HCL.HR

Ubisoft pretvara svoje igre u animirane serije za mlade

Zoran Žalac 10.10.2019.   •   4 komentara   •   Filmovi i serije


Rayman, Watch Dogs i Far Cry neki su od Ubisoftovih serijala koji će uskoro dobiti svoje animirane serije.

Ako postoji ijedna riječ koju francuska tvrtka Ubisoft voli više od “ikonično” onda je to “filmski”. Međutim, snimanje filmova u Hollywoodu nije baš jeftino, a njihov Assassin’s Creed nije baš bio film za pamćenje. Tvrtka se stoga bacila na snimanje serija, kako onih igranih, tako i animiranih.

Do sada su već najavili serije Mythic Quest: Raven’s Banquet, Skull & Bones, adaptaciju Child of Lighta i Werewolves Withina, lansirali su Rabbids Invasion na Netflixu, a kako doznaje portal The Hollywood Reporter, to je tek početak.

Svoje će animirane serije u doglednoj budućnosti dobiti serijali kao što su Rayman, Watch Dogs i Far Cry. Doduše, Ubisoft će s njima primijeniti malo drugačiju taktiku. Serije neće nositi nazive njihovih franšiza nego će se samo bazirati na njima, ili preciznije rečeno na tematici i svijetu tih igara. Primjerice, Far Cry serija zvat će se Captain Laserhawk: A Blood Dragon Vibe i bazirat će se na Blood Dragon ekspanziji za Far Cry 3.

Zanimljiva je odluka Ubisofta da svoje serijale za odraslu publiku na ovaj način približe mlađim uzrastima. Dok će spomenuta Far Cry serija biti namijenjena tinejdžerima, Watch Dogs će dobiti “cybermystery” crtić za uzrast od devet do trinaest godina.

Kad malo razmislite, dosta je to podla kapitalistička taktika za odgajanje djece kroz brendove i franšize: možda nisu dovoljno stari da sada kupuju Ubisoftove 18+ igre, ali tvrtka računa da će na ovaj način imati publiku i za desetak godina kad ta publika bude zarađivala svoj novac. Ili kriptovalute, ako na tome svijet tada bude počivao.

Komentari (4)

  • deanHR

    10.10.2019 - 19:07

    Watch Dogs im možda i prođe ali Far Cry teško jer to bi više trebao biti crtani za odrasle.

  • DjokaBA

    10.10.2019 - 19:55

    Somine. Zajebavaju se, a igre su im sve gore.

  • Masterchief

    11.10.2019 - 07:46

    Samo da ne stave opet one proklete zečeve uz Rayman-a, od tih mi dođe da Thanos snap-am sve zečeve.

  • MaliMicek

    11.10.2019 - 14:57

    Na kaj oni troše lovu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?