HCL.HR

Ubisoftov UPlay sadrži ozbiljan sigurnosni propust

Zoran Žalac 30.07.2012.   •   2 komentara


Loše napisan kod Ubisoftovog UPlay programa omogućava neovlašten pristup računalima na kojima su instalirane igre poput Assassin’s Creeda i Ghost Recona.

Googleov inženjer za sigurnost Tavis Ormandy otkrio je kako su vlasnici Ubisoftovih igara u potencijalnoj opasnosti od neovlaštenog upada u osobna računala. Naime, većina Ubisoftovih igara u PC izdanju koristi UPlay program za registraciju PC igara, a isti program instalira i svoj dodatak za internet preglednik. Taj plugin omogućava da se igre pokreću iz samog browsera, no problem je u tome što se zahvaljujući loše napisanom kodu pomoću njega može pokrenuti i bilo koji drugi program na računalu, što predstavlja prigodan teren za bilo koga tko se imalo razumije u hakiranje.

Sigurnosni je to propust koji se lako može riješiti onemogućavanjem UPlay browser plugina, ali je u svakom slučaju neočekivano glupa greška Ubisofta koji je odbio komentirati ove optužbe. Dakle, ako posjedujete neke od igara koje koriste spomenuti UPlay, ne čekajte ni trenutka da onemogućite njegovu ekstenziju.

Komentari (2)

  • terminator

    30.07.2012 - 12:53

    lol koji jazavci

  • ReB5

    30.07.2012 - 15:52

    Fixed now!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?