HCL.HR

Gaming prvi put u povijesti na ULTRA Europe festivalu

Miroslav Pervan 22.07.2016.   •   0 komentara


Ultra Europe festival u Splitu, Braču, Hvaru i Visu kao najveći regionalni festival elektronske glazbe ove godine sadržavao je i videoigre kao važan dio eventa u tzv. ‘Ultra Play Zone’ dijelu.

Ultra Europe, koji se od 2013. godine održava u Splitu te na Braču, Hvaru i Visu već je odavno najveći regionalni festival elektronske glazbe, a ove godine slobodno možemo reći da je postao jedan od najvažnijih u Europi. Na njemu su tako ove godine nastupila najznačajnija imena tog žanra – David Guesta, Afrojack, Deadmau5, Armin van Burren.

Pitate se kakve to veze ima sa gamingom, kojeg pratimo na HCL-u?

I Ultra Europe je prepoznala gaming kao sadržaj od bitnog značaja i tako u suradnji s nekim od najvećih imena iz industrije pripremila ‘Ultra Play Zone‘ u obliku pozornice namijenjene samo videoigrama. Tako se moglo u idiličnoj casual atmosferi u šumici kraj glavnog ulaza zaigrati Overwatch (Blizzard) i Pro Evolution Soccer (Konami), a jedan od sponzora G2A je pripremio posebnu VR zonu, u kojoj se mogao isprobati najnoviji Oculus Rift. Organizatori su na pozornici uz zvukove poznatih DJ-a pripremili i manji League of Legends turnir.

Pogledajte kako je to izgledalo u našoj galeriji slika.


Nadamo se da je ovo bio tek prvi pokušaj spajanja glazbene industrije s gaming kulturom u regiji te da će Ultra Europe u budućnosti razvijati taj projekt. Nama se svakako sviđa!

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?