HCL.HR

Umalo smo umjesto Devil May Crya 5 dobili Dragon’s Dogmu 2

Hrvoje Smoljić 07.02.2019.   •   12 komentara


Ljubitelji Devil May Cry franšize mogu živjeti u saznanju da su i oni djelomično odgovorni za privremenu smrtnu presudu popularne Dragon’s Dogme na čiji ćemo nastavak još podosta pričekati.

Dragon’s Dogma je u trenutku izlaska bila iznenađujuće dobra igra. Naročito se isticala mehanikom penjanja po protivnicima što je rezultiralo nekim od najboljih boss borbi u RPG igrama do danas. Igrači su prepoznali njenu kvalitetu, a Capcom ju je na temelju dobre prodaje proglasio velikim financijskim uspjehom. U skladu s tim, mnogi igrači već se godinama nadaju najavi nastavka, ali čini se kako će se još dosta načekati.

Zašto je to tako i što je zablokiralo ovu uspješnu franšizu? Još uspješnija franšiza, dakako. U ovom slučaju – Devil May Cry. Direktor igara iz oba serijala, Hideaki Itsuno, imao je odriješene ruke u pogledu odluke na kojoj igri bi Capcom trebao raditi te se ipak odlučio na Devil May Cry. S obzirom da je isti u intervjuu rekao kako postoji velika razlika između igara koje bi htio raditi i onih koje bi trebao raditi – velika je vjerojatnost kako su presudili brojevi.

Posljednja igra u Devil May Cry serijalu se tako samo u prvom mjesecu prodala koliko Dragon’s Dogma jedva dostiže u čitavom prodajnom vjieku. No, nada ipak umire zadnja. Itsuno trenutno završava rad na DMC-u 5 te tvrdi kako je orijentiran prema budućim igrama. Dodaje kako uvijek razmišlja barem četiri igre unaprijed, a kako je ideje za nastavak Dragon’s Dogme imao već prije nekoliko godina.

S obzirom na spomen Dragon’s Dogme u kontekstu budućih igara, možemo zaključiti kako se o nastavku barem razmišlja. Pitanje ostaje, ima li ta franšiza dovoljno snage da pored brojnih Capcomovih popularnih franšiza, izađe iz faze nacrta i ugleda svjetlo dana?

Označeno sa: ,

Komentari (12)

  • Tony77

    07.02.2019 - 22:36

    Šteta bolja dragons dogma nikad nisam bio ljubitelj dmca doduše samo sam 3 igra ali eto

    • vlatko2003

      @Tony77, 07.02.2019 - 22:37

      slazem se

    • 312AE

      @Tony77, 08.02.2019 - 06:10

      Meni je isto bolja Dogma, ja je tek nedavno zaigral na PS 4, ako voliš RPG?Bilo bi ljepo tu igru vidjeti s današnjim mogućnostima. Meni je najbolji bil Devil May Cry 2 na Playstation 2.

    • sallaD

      @312AE, 08.02.2019 - 08:50

      “Meni je najbolji bil Devil May Cry 2 na Playstation 2.”
      Ne možeš stvarno biti ozbiljan s tim.

    • 312AE

      @sallaD, 08.02.2019 - 14:33

      A zakaj nebi mogel? U ono doba mi je taj action hack and slay žanar s modernim oružjem bil nešt novo i bil sam woow. Igra je dolazila na dva DVD i drugi prolazak si mogel igrati s novim likom, s curom, koja je imala drugačije pokrete. I dok se grafički i kaj se gameplaya tiče igra dalje razvijala, me jos od prošlog djela pre cool nabrijani teen glavni lik živcira. Kod takvih igara onda više volim ili igrati s ženskim likovima, tipa Bayonetta ili da je setting više kak God of war. Znači sjekire mačevi i to je to, ne pištolji i puške i pre cool metro seksualni teenie.

    • sallaD

      @312AE, 08.02.2019 - 15:28

      Nije bila dobra u odnosu jedinice i trojke, mogao bi navesti cijelu listu o tom ali ukratko ću reći da dvojka nije loša igra, nego je vrlo loša DMC igra. Smiješna stvar u tom jest da sam se ja isto zapitao zašto je dvojka kontroverzna među DMC fanovima (osim ovog reboota), pa sam nakon prelaska jedinice na HD Collection odlučio isprobati dvojku onda sam shvatio zašto ta igra smatrana ‘crnom ovcom’ DMC igara. Nakon ovih užasnih boss bitaka (Infested Chopper) odustao sam od dvojke i vratio se da ponovno odigram jedinicu na DMD težini prije što ne prijeđoh na trojku. Možeš zamisliti koliko je u ono doba to bilo veliko razočarenje među gamerima, pogotovo oni koji su bili fanovi jedinice. Negdje sam pročitao da je ta igra bila izrađena u najmanje 4 mjeseca prije nego što izbacili na prodaju što objašnjava sve probleme vezano sa dvojkom. S pozitivne strane, dvojka je imala kool dizajne Dantea i DT, a još je i razlog zašto smo dobili legendarni DMC3. Ali hej, svako ima svoje mišljenje samo kažem.

    • 312AE

      @sallaD, 08.02.2019 - 16:06

      Ja nisam nikad bil Hc Devil May Cry fan, pa ne gledam s tog stajališta. Meni je igra bila super, imam ljepo sjećanje na nju i to je to. Onda sam bil 13-14 kad je igra izašla, ja je dobil na poklon i taman da je bila najgora na svijetu, meni je bila vrh. Da, znam da fanovi hejtaju 2 dio, ali po meni bez razloga. I ja samo kažem. ?

  • darijoman

    07.02.2019 - 23:06

    E da je bogdom

  • siblyx

    07.02.2019 - 23:31

    Šteta, ali se nadam da im je sljedeće na repetuaru.

    • Vass

      @siblyx, 08.02.2019 - 00:15

      Sleeći na repertoaru je Nemesis

  • Muflon

    08.02.2019 - 08:18

    Da DD nije u pocetku bila ekskluziva na konzolama koje su je jedva vrtile imala bi daleko bolje prodajne rezultate. Igrao sam x360 verziju kad je izasla i bila mi je meh… Kad je dosla PC verzija instant mi je postala jedna od najdrazih igara ikad. Nebo i zemlja.

  • moordrak

    08.02.2019 - 09:42

    I bolje. Neka su se odlučili za DMC. Dragons Dogma je jedna od rijetkih igara iz x360 ere koja me totalno razočarala. Zapravo nije. Potpuni trash je bio Two Tworlds(I & II). DMC mi je uvijek bio briljantan hack&slash zanimljivih vizuala i solidne priče. Petica je jedan od ovogodišnjih naslova na mojoj wish listi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?